in ,

‘Vrouwen, masturbeer tijdens je bevalling!’

Angela Gallo zat midden in de heftigste momenten van haar bevalling, ze voelde zich ‘fragiel, hulpeloos en overdonderd’ en toen had ze het: ze ging m*sturberen.

Vrij bizar zou je denken, maar mevrouw Gallo is ervan overtuigd dat het stimuleren van de clitoris tijdens haar bevalling heel veel goeds heeft gedaan.

Het was een natuurlijke manier om de pijn te bestrijden en zo was de bevalling beter uit te houden.

Hoewel orgasmes tijdens een bevalling vaker voor schijnen te komen, is het zelf opwekken van de natuurlijke pijnverlichter een no go om over te praten.

Dat is precies de reden dat Angela nu de publiciteit zoekt via haar blog, vertelt ze Daily Mail Australia.

De fotografe uit Mornington Peninsula (Australië), vindt dat vrouwen bij een ‘gewone’ bevalling te weinig opties krijgen voor pijnverlichting.

Haar eerste bevalling deed ze met een ruggenprik, maar daardoor voelde het alsof ze geen controle meer had over haar lichaam.

Daarom besloot ze haar tweede bevalling anders te doen, ze m*sturbeerde tegen de pijn. Zo had ze geen medicijnen nodig.

Lees ook  Een man met deze 12 eigenschappen mag je nóóit meer laten gaan

Ook duurde haar tweede bevalling slechts zes uur, een fluitje van een cent als je het vergelijkt met de eerste: die duurde 45 uur.

Op haar blog schrijft Angela: ,,Het is totaal geen s*ksueel verlangen, het is mijn lichaam dat zegt ‘hey, een natuurlijke manier van pijnverlichting’.

Het gaat erom dat je je opties verkent en het heft in eigen hand neemt als het gaat om jouw ervaringen met bevallen op een fysiek en mentaal niveau.”

Bijna hetzelfde
,,Ja, je hoort het goed. En wees niet geschokt, geboorte en s*ks verlopen bijna op exact dezelfde manier.

De hormonen, sensaties, hersenactiviteit. Onze vulva’s zwellen op, de bloedstroom wordt heftiger, we kreunen, bewegen onze heupen, ademen diep en zweten.”

Angela wist dat er vrouwen over de hele wereld zijn die orgasmes ervaren tijdens hun bevalling, zij wilde dat ook meemaken en ze schaamt zich er niet voor.

,,Het brengt het beest in me naar buiten en dat is een gevoel dat ik schaamteloos lekker vind.

Het kan alleen beschreven worden als een leeuwin die uit haar kooi komt: s*xy, sterk, capabel en warm.”

Lees ook  Moeder wil haar kind déze koekjes laten trakteren in de les maar lerares laat dat niet toe

Haar echtgenoot kent Angela maar al te goed: hij vroeg haar op het moment dat ze bijna ging bevallen (ze had al 9 centimeter ontsluiting) ,,Wil je misschien s*ks?”

Daar kon de vrouw op dat moment niet op ingaan, maar ze vertelt op haar blog: ,,Hij moet mijn gedachten gelezen hebben!”

Cultuur
Angela snapt wel dat deze vorm van pijnverlichting voor veel vrouwen buiten de comfort zone ligt, maar ze raadt het toch aan.

Debra Pascali-Bonaro, pionier als het gaat om geboortes met orgasmes, zegt: ,,We leven in een cultuur waarin sommige vrouwen zich echt schamen als ze plezier hebben tijdens de bevalling, want de verwachting is dat we lijden. Dat moeten we veranderen.”

Oxytocine met een beetje endorfine en adrenaline: allemaal stofjes die ervoor zorgen dat je je lekker voelt en die komen vrij bij deze aanrakingen.

Bevallende vrouwen zouden er dus goed aan doen hun tepels of clitoris te stimuleren. Ook zoenen of andere vormen van affectie maken de bevalling dragelijker.

Huisbaas vindt 200 flessen urine in huis

Ambulancechauffeur vindt eigen zoon dood bij ongeval