in

Vrouw wil stervende echtgenoot nog één keer zien – haar bericht aan hem raakt iedereen

Het verhaal van Dalton en Katie Prager is zowel triest als mooi. Ze waren beiden ziek toen ze elkaar ontmoetten, maar hun liefde overwon alle obstakels.

Ze ontmoetten elkaar voor het eerst in 2011 en realiseerden zich dat ze een hoop overeen hadden – en een jaar later, trouwden ze.

Het stel had haast omdat ze allebei taaislijmziekte hadden. Volgens de Cystic Fibrosis Foundation, zorgt de zeldzame ziekte voor ¨een dikke, slijmerige ophoping van slijm in de longen, alvleesklier en andere organen¨. Dit zorgt uiteindelijk voor ademhalingsproblemen en zorgt ervoor dat het lichaam geen voedingsstoffen meer opneemt uit voedsel.

Dalton en Katie werden in verschillende ziekenhuizen in de VS verzorgd, maar belden elkaar elke dag.

Ze stonden beiden op de nationale lijst voor longtransplantatie. Hoewel ze ernstig ziek waren, haalden ze alles wat ze hadden uit hun huwelijk en ze hielden veel van elkaar.

Maar op een dag verminderde de gezondheid van Dalton snel.

Katie belde haar echtgenoot zoals gebruikelijk in de avond, maar dit keer nam zijn moeder op. Ze vertelde Katie dat Daltons conditie was verergerd in de afgelopen paar uur. Hij voelde zich verschrikkelijk en zou het niet overleven.

Lees ook  Heb jij dit product gekocht bij Jumbo, Plus of Albert Heijn? Eet het dan niet op, je kan er DOOD aan gaan!

Katie maakte een drastische beslissing. Ze haalde haar naam van de wachtlijst voor longtransplantatie. Ze was nog voor Dalton in de rij, en zo was haar man nog een stap dichterbij het krijgen van nieuwe longen.

Haar beslissing redde misschien wel het leven van Dalton. Hij kreeg nieuwe longen en zijn operaties gingen goed. Een half jaar later kreeg ook Katie nieuwe longen en zij en Dalton hoopten dat dit een nieuw begin markeerde.

Maar helaas was dat niet het geval. Een paar weken later kreeg Dalton een ernstige infectie en liep longontsteking op. Katie wilde haar man nog zo graag zien, maar het zou risicovol zijn. In contact komen met Dalton zou haar leven op het spel zetten – alsmede dat van hem. Hun immuunsystemen waren al zo zwak dat ze niet veel konden hebben.

Daltons conditie werd slechter, terwijl het lichaam van Katie de longen begon af te stoten.

Snel werd het duidelijk dat geen van beiden het zou overleven. En zo besloot het stel de adviezen van hun dokters te negeren en elkaar nog een keer te zien. Dalton pakte zijn tas en was er klaar voor om Katie te zijn en met haar Kerstmis te vieren. Het was nog maar september, maar dat maakte niet uit. Ze waren allebei dol op Kerst en ze wilde het nog een keer samen vieren.

Lees ook  Vrouw waggelt weg, nadat racistisch tuig haar neus brak

Dalton zou op 17 september gaan, maar hij haalde het nooit. Een paar uur voor hij zou vertrekken, overleed hij, omringd door familie en Katie (via een videoverbinding).

Maar Katie´s bericht nadat haar man overleed was niet verdrietig, maar was vol liefde en blijdschap. ¨Ik ben liever vijf jaar verliefd en gewoon heel gelukkig dan 20 jaar zonder iemand te leven,¨ vertelde ze aan CNN.

Katie overleed een dag na de begrafenis van Dalton.

Dit is inderdaad een heel triest verhaal, maar op hetzelfde moment, ook heel mooi. Dalton en Katie vonden elkaar, trouwden, en leefden samen, hoewel ze allebei ernstig ziek waren.

Ze verlieten de wereld slechts een paar dagen van elkaar, en nu zijn ze voor altijd samen in de hemel.

Rust zacht.

Deze Japanse rugoefening helpt je binnen drie weken gewicht te verliezen

12 handige manieren om wodka te gebruiken