in

Vrouw weegt 300 kilo en verliest 120 kilo in een jaar

Veel mensen hebben moeite met hun gewicht. Voor sommige onder ons, is zelfs in de spiegel kijken een uitdaging die vaak in verdriet en stress eindigt.

Voor anderen is te zwaar te zijn niet van toepassing. Maar, niet iedereen heeft dat geluk.

Amber Rachida had ernstige problemen met haar gewicht. Op pas 24-jarige leeftijd woog ze al 300 kilo.

Ze was een emotionele eter, en haar goedbedoelde ouders en vriendje hielpen haar. Elke dag at ze verschillende grote maaltijden. Amber gaf toe dat eten het enige was wat haar vele angsten onder bedwang hield.

Haar gewicht eiste een lichamelijke en psychische tol. Amber kon slechts een paar stappen doen voordat het teveel werd. Ze ging van school af en verliet nauwelijks haar huis.

Een vicieuze cirkel vormde zich. De isolatie deed haar nog angstiger en depressiever worden, wat tot meer eten leidde. Amber voelde zich nooit vol en was constant hongerig, zelfs na een grote maaltijd.

Lees ook  Vakantie in België draait uit op nachtmerrie: meisje (3) kan plots niet meer stappen

Overgewicht brengt veel gezondheidsproblemen met zich mee, waaronder slaapstoornissen, verhoogde kans op diabetes, en nog veel meer. Ook liggen de kansen op een AVC en hartziektes veel hoger.

Amber wist dat ze zo niet langer verder kon gaan. Ze ging naar Dr. Nowzaradan, die in maagomleidingen is gespecialiseerd. Hij informeerde haar dat ze moest afvallen, als ze haar leven wilde redden.

Maar voordat hij haar zou opereren, moest Amber bewijzen dat ze haar levensstijl kon veranderen. Alleen op die manier zou ze een gezond gewicht kunnen behouden. Nadat ze 10 kilo was afgevallen, moest Amber terugkomen.

De jonge vrouw ging naar huis en begon nieuwe gewoontes aan te leren. Het was niet makkelijk, Amber had sinds kinds af aan overgewicht. Nu moest ze een hele nieuwe manier van leven leren.

Maar, ze was vastberaden! Amber wist dat haar leven erg kort zou zijn, als ze niet zou volhouden. Het duurde drie maanden, maar eindelijk was ze genoeg kilo’s afgevallen om geopereerd te kunnen worden.

Lees ook  Ontmaagd bruidje pleegt zelfmoord tijdens huwelijksnacht in Marokko

Na de operatie, hield Amber haar nieuwe levensstijl vol. Ze sportte en at een gezond dieet. Een jaar na haar maagomleiding, was ze 120 kilo afgevallen!

Door haar overtollige huid vond Amber het steeds moeilijker om te sporten. Dr. Nowzaradan verwijderde de overtollige huid en op dat moment begon Amber zich werkelijk als een compleet ander persoon te voelen!

Ze heeft nog niet haar gewichtsdoel bereikt, maar Ambers leven is heel erg veranderd. Voor haar depressie en angsten ziet ze een specialist, en ze omschrijft zichzelf als echt gelukkig, voor de eerste keer in haar leven.

Haar toekomst ziet er glansrijker uit dan ooit tevoren en Amber heeft grote plannen. Binnenkort wil ze weer gaan studeren en werk vinden.

Uiteindelijk wil ze trouwen en haar eigen gezin starten. Amber is het levende bewijs dat geen obstakel te groot is. Vreugde en succes zijn mogelijk met doorzettingsvermogen en vertrouwen!

Man denkt geweldige deal te maken, maar blijkt speelgoedstofzuiger te hebben gekocht

Kat Japie urenlang muurvast met pootje in motorblok in auto van Veenendaalse