in

Vrouw waarschuwt voor de risico’s van dit hondenspeeltje na de tragische dood van haar hond

Als we aan een speelbal van touw denken, zien we meestal niet echt het gevaar voor een dier. Maar toch… Indria Tuckler verloor haar hond vanwege dit object dat zo onschuldig lijkt. Ze probeert sindsdien zoveel mogelijk mensen te waarschuwen.

Op 17 maart deelde Candy Williams een belangrijk bericht op de Facebookgroep Vizsla Dog Lovers. Ze wilde alle hondenbezitters waarschuwen over de tragedie die Indria overkwam.

Indria had verschillende speelballen voor haar honden gekocht. Deze speelballen bestonden uit touw en zagen er heel stevig uit. Echter, de volgende dag lagen ze in stukken. Snel gooide ze de stukken weg en hoopte vurig dat haar honden niets hadden gegeten van het touw.

Lees ook  Hertje uit bos meegenomen naar achtertuin in Harderwijk, politie grijpt in: ,,Het Bambi-effect”

Tragischerwijs mocht het niet zo zijn. Een van de honden had een stuk touw opgegeten…

Het touw had haar darmen doorboort, terwijl ze het probeerde te verteren. Dierenartsen verwijderden 91 cm touw dat in haar darmen zat. Twee dagen later stierf de arme hond.

Indria wilde iedereen waarschuwen en laten weten hoe gevaarlijk dit speelgoed is. De speelballen van touw zijn overal te vinden, supermarkten, dierenspeciaalzaken, etc.

Lees ook  Kat Japie urenlang muurvast met pootje in motorblok in auto van Veenendaalse

„Dit speelgoed is extreem gevaarlijk, maar ze worden verkocht in gewone en gerenommeerde winkels … Het was een zinloze en vermijdbare dood. Deze artikelen zouden niet voor honden verkocht mogen worden.”

Het is altijd belangrijk om goed op te passen welk speelgoed je aan jouw huisdieren geeft. Let op dat het niet gevaarlijk is, en gooi het weg zodra het beschadigd is. Laten we hopen dat de waarschuwing van deze vrouw de tragische dood van andere honden kan voorkomen!

5-jarige schreeuwt het uit in zwembad – seconden later beseft moeder dat ze naar ziekenhuis moet rennen

Gelekt WhatsApp groepsgesprek van oud Temptation Island deelnemers: