in

Vrouw vertelt over haar extreem zeldzame allergie voor… Water!

Niah Selway, 21, uit Hastings, East Sussex heeft Aquagenic Pruritus, een aandoening die heftige reacties teweegbrengt wanneer ze in contact komt met water. De reacties zijn zo sterk dat een enkele druppel water die in contact komt met haar lichaam voldoende is om haar achter te laten met een ‘intens brandende’ pijn over haar hele lichaam die uren aan kan houden.

De aandoening heeft geen bekende oorzaak en wordt verondersteld slechts een paar mensen wereldwijd te beïnvloeden. De interne organen van Niah worden niet beïnvloed door de conditie, dus ze kan water drinken, maar als het haar huid aanraakt, is het een andere zaak.

Ze heeft nu een YouTube-kanaal – waar ze bekend staat als het ‘meisje dat allergisch is voor water’ – en heeft 10.000 abonnees.

Niah vertelt ons: “Ik lijd op een heel ernstige manier, en geen medicatie of behandeling heeft echt positief effect gehad.

“Het maakt niet uit waar het water me raakt, als een druppel mijn arm raakt, zal de pijn zich uitbreiden naar mijn rug en torso, soms over mijn hele lichaam.

“Als ik een bad neem, brandt mijn hele lichaam urenlang.

“In de loop van de tijd heb ik een routine bedacht, hoe dan ook, het is pijnlijk, maar ik heb manieren gevonden om het een beetje minder traumatisch te maken.

LEES OOK!
Marco Borsato intens verdrietig gespot, gaat het wel goed met hem?

“Ik was bijvoorbeeld mijn haar niet meer in bad, ik doe het apart om minder pijn te voelen.
“Er zijn zoveel dingen waar mensen niet aan denken, zoals zweet, urine en tranen.

“Het is eigenlijk een handicap vanwege de dingen die ik niet meer kan doen.

“‘S Morgens ga ik naar het toilet en krijg ik een allergische reactie op het eerste wat ik doe.

“Ik kan ook niet veel bewegen behalve yoga en wandelen omdat ik niet kan zweten, en op warme dagen moet ik voor de ventilator blijven.”

“Mijn dag moet ik volledig indelen op mijn pijn.”

Niah ervoer voor het eerst reacties op water toen ze vijf jaar oud was. Dat werd erger naarmate ze ouder werd en de laatste paar jaar is het alleen maar erger geworden.

Tot nu toe hebben artsen geen enkele behandeling of genezing voor de symptomen van Niah kunnen vinden.
Niah zegt dat de steun van haar familie en haar vrienden haar heeft geholpen om de moeilijke tijden door te komen en ze probeert zich nu op het positieve te concentreren.

LEES OOK!
Monique Westenberg bijt van zich af na kritiek

“Ik stopte met concentreren op wat er gaat gebeuren en probeer het nu zo positief mogelijk in te zien.”

“Mijn familie is geweldig, zelfs in kleine dingen, zoals het afwassen van de vaat.

“Ze nemen gewoon alle watergerelateerde verantwoordelijkheden van me weg en ze hebben hun leven aangepast op het mijne.”

“Ik maakte me altijd zorgen wanneer mijn toestand slecht werd dat mijn vrienden me zouden verlaten omdat ik geen dingen met hen kon doen, zoals uitgaan en uitstapjes maken.”

“Maar ze zijn geweldig, ze zijn echt begripvol en doen hun best om me zo goed mogelijk te laten voelen.”

Vanwege haar toestand is Niah nauwelijks in staat om het huis te verlaten en zal binnenkort arbeidsongeschikt worden verklaard bij haar baan bij een verzekeringsmaatschappij.

Ondanks dit alles zegt Niah dat ze probeert gelukkig te blijven; ze voegt daaraan toe: “Ik probeer om van de kleine dingen te genieten en niet gefocust te zijn op de toekomst, op het feit dat ik misschien niet in staat zou zijn om te werken of kinderen te kunnen krijgen.”

Dit is Wiley, de schattigste Dalmatiër hond met een hart op zijn neus

Enzo Knol deelt gewaagde foto in adamskostuum.