in

Vrouw verdooft dochters (5 en 15) en schiet hen daarna dood

Een Amerikaanse vrouw die haar twee dochters eerst verdoofde met slaappillen en daarna doodschoot, is veroordeeld tot 78 jaar cel. Slachtoffers Brooklynn Youngblood en Sharon Castro waren amper 5 en 15 jaar oud. “Met deze barbaarse daad wilde Veronica mij treffen. Ze wist dat die meisjes alles voor mij betekenden”, stelt haar ex Ron Youngblood.

De stoppen sloegen door toen Ron in augustus 2018 wilde verhuizen van Virginia naar Missouri. Een rechter oordeelde dat Brooklynn – zijn enige biologische dochter – met hem meemocht.

Lees ook
Man overleden, vrouw en twee kinderen zwaargewond

Cruciaal telefoontje
Met die beslissing kon Veronica Youngblood echter niet leven. Uit wraak wilde ze haar beide dochters vermoorden én zelf uit het leven stappen. Enkel het eerste deel bracht ze in de praktijk.

Agenten troffen beide meisjes in haar appartement in McLean aan. Brooklynn kreeg een kogel in het hoofd en stierf ter plaatse. Sharon werd geraakt in de borst en de rug. Ze slaagde er nog in om de hulpdiensten te bellen én te vertellen dat haar moeder de dader was. Uiteindelijk overleed ze aan haar verwondingen in het ziekenhuis.

Lees ook
Boze ondernemer blokkeert woning van wanbetaler met 12 kuub puin

Psychologische ondersteuning
De juryleden kregen in de rechtszaal het telefoontje te horen, sommigen onder hen hadden daarna psychologische ondersteuning nodig. “Meteen na haar gruweldaad belde ze mij op om te zeggen dat ze de kinderen neergeschoten had en dat ze mij haatte. Ik sloot nooit uit dat ze mij wat zou proberen aandoen, maar de kinderen? Dat had ik nooit durven denken.”

Uit het proces bleek nog dat Veronica opgroeide in armoede en als kind misbruikt was. Om te kunnen zorgen voor haar oudste dochter stapte ze de prostitutie in.

Vrouw die ruim 3000 keer onnodig 112 belde voor verloren dildo aangehouden

Marco Borsato wordt vervolgd voor zedendelict met minderjarig meisje