in

Vrouw trakteert collega’s op spacecake bij afscheid: ‘Iedereen sliep in eigen braaksel’

Wie afscheid neemt, die moet trakteren. Ook een 29-jarige hotelmedewerkster wist dit en nam daarom een bijzondere traktatie mee. Dat liep alleen niet goed af.

Op 8 februari 2023 deed de medewerkster nog een laatste keer een drankje met haar collega’s tijdens een afscheidsborrel. Ze had als traktatie zelfgebakken brownies meegenomen. Dit waren echter wel brownies met wiet erin. In de gehele traktatie zat in totaal 3 gram wiet. Dat schrijft Omroep Zeeland.

Plas braaksel
De vrouw had duidelijk geïnstrueerd dat ze het plakje niet op werk moesten opeten, maar mee moesten nemen naar huis. Niet iedereen hoorde dit en sommige mensen peuzelden een stukje chocoladecake op die de vrouw in de keuken had achtergelaten. Uiteindelijk waren er vijf mensen die op het werk de brownie opaten.

Lees ook
Volgens psychologen zouden moeders af en toe alleen op vakantie moeten gaan…

Twee van de vijf mensen die de brownie hadden gegeten werden erg ziek. Zo voelde een vrouw die een flink stuk had gegeten zich misselijk en high. Ook kon ze zich niet alles meer van haar dienst herinneren en was ze de volgende dag ziek.

Bij een mannelijke collega was de trip een stuk heftiger. Hij eindigde beroerd in een plas braaksel in het washok. Hij moest daarom in het hotel overnachten. Naar huis gaan lukte hem niet meer. De traktatie en de gevolgen daarvan leidden ertoe dat de vrouw moest voorkomen in de rechtszaal.

Briefje
De vrouw die de spacecake gemaakt had, toonde berouw in de rechtbank. Ze zei dat ze er niet vanuit had mogen gaan dat haar collega’s weer aan andere collega’s zouden vertellen om wat voor cake het ging: “Ik had er een briefje bij moeten leggen.”

Lees ook
Artsen weigerden Sarah’s gezicht aan te raken – dus nam ze het heft in eigen hand

De advocaat van de voormalig medewerkster benadrukte dat de vrouw het niet expres heeft gedaan. Wel gaf ze toe dat de voormalig medewerkster niet goed had nagedacht over deze actie. Ook vindt ze dat de gevolgen al heel groot waren voor haar cliënt. Zo werd ze aangehouden en naar Torentijd gebracht. Dat is de Penitentiaire Inrichting in Middelburg.

De officier van justitie eiste een taakstraf van 60 uur en een schadevergoeding van 276 euro die ze moet betalen aan haar ex-collega door misgelopen inkomsten. De rechter heeft uiteindelijk bepaald dat ze geen taakstraf krijgt. Wel moet de vrouw de 276 euro aan haar ex-collega overmaken. Daarbij komt nog een voorwaardelijke geldboete.

Senna (20) poepte in broek om man met slechte intenties af te schudden

5-jarige Davi voor ingang school neergeknald door eigen vader