in

Vrouw springt in ijswater om hond te redden, moet zelf worden gered

Een politieman heeft een vrouw vrijdagochtend van een verdrinkingsdood gered, nadat de vrouw in Amsterdam door het ijs was gezakt omdat ze haar hond probeerde te redden.

Een politieman heeft een vrouw vrijdagochtend van een verdrinkingsdood gered, nadat de vrouw in Amsterdam door het ijs was gezakt omdat ze haar hond probeerde te redden.

De hond zakte door het ijs bij de Noorder IJpolder in de hoofdstad. Toen het baasje erachteraan ging om de hond te redden, kwam ze zelf in de problemen.

Lees ook  Gedetineerde oraal bevredigd door rechtsbijstandverlener in gevangenis Zaanstad

Hond krabbelde weer op het ijs
De hond wist weer terug op het ijs te komen, maar de vrouw moest door een politieagent op het droge worden geholpen.

Een wijkagent schrijft op Twitter: “Een vrouw wilde haar hond redden die door het ijs was gezakt. De dame kwam hierbij zelf in de problemen en was aan het verdrinken. Nick heeft zijn waadpak aangedaan en heeft 50 meter gezwommen.”

De vrouw was ernstig onderkoeld en is door ambulancepersoneel behandeld. Volgens de wijkagent gaat het inmiddels weer goed met de hond en haar baasje.

Lees ook  Bizar: RIVM-boegbeeld Jaap van Dissel staat op ‘Medische Zwarte Lijst’!

Schaatsers te water
Ook op andere plekken in het land zijn mensen door het ijs gezakt. Zo moest iemand die in het Haagse Bos in het water belandde in een ambulance worden verzorgd.

In Leiderdorp raakte een schaatser te water in de Dwarswatering. De man kon door omstanders uit het water worden gehaald. Het slachtoffer is uiteindelijk met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Gea Widurski-Vegelien (57) al dagen vermist, zoekactie in de duinen van Heemskerk

Dode gevonden in water in Delft, slachtoffer mogelijk door het ijs gezakt