in

Vrouw neemt afscheid van ziek zwanger schaap – maar vindt dan een mirakel in de hooi

Iedereen die al eens het magische moment van een geboorte kon meemaken weet dat dit soms wat vies kan zijn en het loopt niet altijd volgens plan.

Samen met de spanning en het plezier van een geboorte, hangt er toch altijd een zekere angst in de lucht tot het zeker is dat de geboorte goed is verlopen.

Wel, dat is precies hoe Amy Hill zich voelde toen haar 10 jaar oude schaap Dotty zwanger was van enkele lieve lammetjes.

Het is niet dat er geen reden was om te geloven dat er iets zou fout lopen – Dotty had voordien al meerdere keren goed bevallen van gezonde schaapjes – maar deze keer was alles anders.

Snowy River Farms in Nova Scota, Canada, kweekt dieren zonder genetisch gemanipuleerde gewassen, en de dieren worden op een uiterst menselijke en ecologische manier verzorgd.

De boerderij heeft vele dieren, maar Amy Hill had altijd een speciale band met Dotty het schaap. Het dier was namelijk Amy’s eerste vrouwelijke schaap.

“Door haar begon ik van schapen te houden, ze is mijn beste “ooi-vriendin” en ze betekent alles voor me,” schreef Amy op Facebook.

Lees ook  Mysterieuze doos achtergelaten in luchthaven – 7 dagen later breekt het open en niemand kan hun ogen geloven

Maar na een tijdje merkte Amy dat er enkele dingen niet juist waren. Haar angst groeide uit tot ernstige paniekaanvallen, toen ze op een ochtend haar lieve schat zag liggen, roerloos. Ze kon niet meer bewegen.

“Ik wandelde tot bij de schapenweide voor enkele ochtendkarweitjes en vond mijn lieve Dotty op haar rug, haar ogen wegrollend in haar kop en ze had moeite met ademen. Ik snelde naar haar, draaide haar om op haar buik en hield haar recht terwijl ik de dierenarts belde,” schreef Amy op Facebook.

Amy vermoedt dat Dotty aan zwangerschapstoxicose leed, een mogelijks gevaarlijke ziekte die ooien treft wanneer ze twee of meerdere lammetjes hebben gebaard.

Amy nam de nodige medicijnen mee van bij de dierenarts, en diende ze toe aan Dotty. Hierna, kon ze enkel maar afwachten.

Naarmate de dagen voorbij gingen, verbeterde Dotty echter niet. Amy checkte bij de lammetjes en zag dat er geen verbetering was in Dotty’s maag. De situatie begon erg duister te lijken.

“De gedachte dat we haar een spuitje zouden moeten geven, kwam dichter en dichterbij. We gaven haar nog een shot op maandag als laatste redmiddel, hopend dat ze alsnog de lammetjes ter wereld zou kunnen brengen. Ik ging meerdere keren per dag gaan kijken, maar geen verandering,” scheef Amy.

Lees ook  Kleine baby die in een kippenhok werd opgevoed, werd eindelijk bevrijd door enkele vriendelijke helden.

Amy bereidde zich al voor om de laatste dag met Dotty door te brengen – maar toen veranderde alles.

Net wanneer Amy Dotty’s pen zou nemen, zag ze hoe iets bewoog doorheen het stro.
Ze begon de kleintjes te tellen…één, twee, drie…vier!

Vier kleine lammetjes lagen aan Dotty’s zijde: actief, gezond en hongerig.

“Ik ben sprakeloos. Ik zal er niet om liegen, maar ik heb toch een dik half uur gehuild toen ik hen vond deze ochtend. De opluchting dat mijn lieve meid nog leeft en dat ze bovendien nog eens vier mooie lammetjes gebaard heeft (drie jongens, één meisje) is overweldigend op alle vlakken,” schreef Amy.

Wat Dotty betreft, zij mag iets vroeger op pensioen, door deze vierling. Amy zegt dat het haar laatste zwangerschap was.

Dotty heeft dus duidelijk een rustig leven verdiend op deze gezellige boerderij.

Is het niet geweldig om te zien hoe dit verhaal eindigde? Deel dit a.u.b. op Facebook zodat meer mensen het verhaal kunnen lezen van Dotty en haar kleine mirakels.

9-jarige met kanker zegt ´ik moet stoppen´ – de reactie van zijn vader geeft me tranen in m´n ogen

Stervende 80-jarige ziet laatste wens in vervulling gaan dankzij barmhartige arts