in

Vrouw laat per ongeluk deur van de veranda open tijdens storm – loopt weer naar binnen en krijgt de verrassing van haar leven

De kansen om een hert te zien zijn vrij groot als je vlakbij een bos loopt. Alleen al in mijn eigen buurt zag ik er laatst een in de tuin van een buurman staan.

Veel mensen ervaren de herten als storend, ze claimen dat de dieren hun tuinen vernielen door op de planten te stampen en de bloemen en het gras te eten.

Dat gezegd hebbende, ik denk dat dit verhaal zelfs de ijzigste harten kan doen smelten en alle boze tuineigenaren hun perceptie van herten doen heroverwegen.

Iedereen die de film Bambi heeft gezien weet hoe schattig een baby hertje kan zien – maar wat als je er drie vindt?

Nou, dat is precies wat deze vrouw gebeurde, nadat ze per ongeluk haar achterdeur had opgelaten tijdens een storm.

De vrouw, die zichzelf Amscolie noemt in de online gemeenschap Imgur, besloot het schattige verhaal te delen met het internet.

Ze had haar deur opengelaten terwijl ze haar huis voorbereidde op een heftige storm die op komst was.

Toen de storm toesloeg, ging ze eventjes naar buiten om te kijken of de babyhertjes, die wees zijn en trouwens schattige witte staarten hebben, in de buurt waren. Daar zorgde ze gewoonlijk voor. Maar ze zag ze nergens.

Lees ook  Labradoodle Bo uit Asten dood aangetroffen in sloot nadat ze wegliep van vuurwerk.

Maar ze zou er al snel achter komen dat ze dichterbij waren dan dat ze zich had voorgesteld.

Dieren staan erom bekend een zesde zintuig te hebben als het aankomt op aanvoelen als er een storm of natuurramp hun kant op komt. Dieren hebben een veel beter instinct dan mensen, volgens AccuWeather.

Ze hebben de handigheid om het verschil in luchtdruk te voelen en/of geluiden te horen in frequenties die mensen niet kunnen horen.

Dit is waarom je sommige honden, olifanten, paarden en vogels zich gek zien gedragen vlak voor een storm of een andere extreme weersomstandigheden op het punt staat zich voor te doen.

En deze kleine hertjes waren geen uitzondering.

Toen Amscolie terug naar binnen ging, viel haar mond open van verbazing.

Op de een of andere manier hadden de drie schatjes een manier gevonden om haar huis binnen te komen, zonder dat ze het door had gehad.

Haar achterdeur stond half open, wat betekent dat ze een mogelijkheid hebben gezien om binnenshuis een schuilplaats te zoeken – hoe slim is dat?

Lees ook  Als hij een kleine puppy ziet rillen van de kou, besluit deze gans hem tussen zijn veren op te warmen

“Ik breng wilde dieren, die geen ouders meer hebben, groot. Recent stond de achterdeur open en er was een storm op komst. De hertjes waren in geen velden of wegen te bekennen,” legt Amscolie uit. “Ik ging naar binnen en kwam door de deur, om ze daar naast tafel in de woonkamer te zien. Ik zei ze dat ze in huis konden slapen, want het zou ´s nachts erg heftig worden.”

Het is logischerwijs stressvol voor een diereneigenaar of ´dierenmoeder´ om niet te weten waar hun ´baby´s´ zijn als het buiten onaangenaam is, maar gelukkig wisten deze kleintjes precies wat ze moesten doen.

Een gelukkig einde aan een enge situatie dus! En de dieren aarzelden niet om hun dankbaarheid te tonen, zoals je in de foto hierboven kunt zien.

Of je nou gek bent op herten, of niet… Ik denk dat het lastig voor te stellen is dat iemand het oneens zou zijn met Amscolie toen ze schreef: “Hoe kun je ooit ´nee´ zeggen tegen een gezicht als dit?” verwijzend naar de foto hierboven.

Deel dit schattige verhaal met als je vrienden op Facebook.

Hij is de slechtste vader ter wereld, nu moet hij 3 jaar de cel in voor zijn gruweldaden

Duiker redt het leven van een bultrug walvis– maar het is de manier waarop de walvis hem bedankt wat miljoenen fascineert