in

Vrouw in de cel voor poging tot gifmoord op zoontje (3): “Een noodkreet, ze wilde hem alleen ziek maken”

BEERNEM –“Dit was een noodkreet. Ze wilde hem alleen ziek maken. Ze had nooit de intentie om te doden.” Dat zegt de advocaat van de 27-jarige Jessica G. uit Eernegem die aangehouden werd voor de poging tot gifmoord op haar driejarig zoontje.

Jessica zou haar zoontje een dosis tramadol, bekend onder de medicijnnaam tradonal, hebben toegediend. Het gaat om een vrij sterke pijnstiller die vooral gebruikt werd om hevige chronische pijnen te bestrijden.

De afgelopen jaren werd tramadol ook meermaals in verband gebracht met het wielrennen. In de slotfase van wedstrijden zou het gebruikt worden om de pijn bij de renners weg te nemen.

Het product is erg omstreden, omdat het valpartijen in de hand zou werken. Jessica nam de pijnstiller zelf tegen rugpijn.

Het jongetje werd in kritieke toestand overgebracht naar het universitair ziekenhuis in Gent, maar verkeert ondertussen niet meer in levensgevaar.

Lees ook  Hij bezoekt een verlaten ziekenhuis en hoort dan plots een vreemd geluid – wat hij dan vindt is ongelofelijk!

Beide ouders werden woensdag aangehouden, maar vader Jurgen R. (38) werd alweer vrijgelaten. De vrouw bekende dat zij haar zoontje de pijnstiller had toegediend.

“Maar ze heeft haar zoontje nooit willen doden”, zegt haar advocaat Patrick Bernard Martens.

“Verkeerde beslissing”

Het jongetje zou al sinds zijn geboorte met medische problemen kampen, onder andere aan de luchtwegen. Zijn moeder wou hem laten opnemen in het Zeepreventorium in De Haan, maar haar man zou dat te duur gevonden hebben.

“Mijn cliënte heeft dus eigenlijk een noodkreet willen slaan”, zegt Martens. “Ze wilde hem de ogen openen door het kindje nog zieker te maken.

Zo hoopte ze dat haar zoontje alsnog opgenomen zou worden. Wat natuurlijk een verkeerde beslissing was”.

Jessica G. is mama van vijf kinderen. Het jongste kindje is amper een maand, de oudste dochter is zeven. Ze zou in de buurt bekendstaan als toegewijde mama.

Lees ook  Eerste hulp bij kiespijn: Deze 2 natuurlijke ingrediënten zijn je redder in nood!

“Mijn cliënte heeft het beste voor met haar kinderen, maar kon de pijn van haar zoon niet meer aanzien. Ze wou hulp zoeken, maar reageerde verkeerd. Ze heeft veel spijt en zit momenteel in zak en as”, aldus Martens.

Münchhausen by proxy

Jessica G. riskeert 20 jaar gevangenisstraf voor de correctionele rechtbank, voor het hof van assisen zou 30 jaar de maximumstraf zijn.

De raadkamer heeft de aanhouding van de verdachte vrijdagochtend met een maand verlengd.

Het is niet duidelijk of de moeder van vijf kinderen mogelijk lijdt aan het syndroom van Münchhausen by proxy.

Mensen met die aandoening maken een kind bewust ziek om zelf meer aandacht te krijgen. In ieder geval werd een college van drie psychiaters aangesteld om de verdachte te onderzoeken.

De toxicoloog moet onderzoeken of de hoeveelheid tramadol dodelijk had kunnen zijn.

Voor de fans! AliExpress verkoopt een Justin Bieber S E K S pop

Deze 27-jarige Vrouw dumpte haar vriendje en is nu samen met zijn vader: “We gaan trouwen”