in

Vrouw gaf de uitgehongerde hond een kans om waardig te sterven – maar dat wilde de hond nog niet

De hond uit de onderstaande video heeft nou niet bepaald een goed leven gehad tot nu toe. De viervoeter genaamd Billy werd al zo lang verwaarloosd dat het hem bijna fataal werd. Als een vrouw met een goed hart hem niet had gered dan was Billy er hoogstwaarschijnlijk niet meer geweest, schrijft The Dodo.

Valia Orfanidou is een medewerker van de dierenrechtenorganisatie genaamd “The Orphan Pet”. Haar doel is om honden zoals Billy te redden, te rehabiliteren en vervolgens nieuwe liefdevolle gezinnen voor de honden te vinden zodat de honden een goed leven kunnen gaan leiden.

De honden die gered worden krijgen speciale therapie zodat ze hun trauma’s kunnen overwinnen en uiteindelijk goed kunnen functioneren als familiehond.

Lees ook  Blinde vrouw wordt verteld dat ze van de bus af moet omdat haar geleidehond zwart is

Mensen vragen vaak aan Valia waarom ze de honden niet houdt die ze redt, aangezien die honden veel van haar houden. Valia legt uit dat ze dan geen tijd meer over zou hebben voor het redden van andere honden die ook haar hulp nodig hebben.

Haar initiële doel met Billy was om de hond een kans te geven om op een waardige manier te kunnen sterven. Niemand had namelijk verwacht dat de hond het zou overleven. Het vel hing namelijk letterlijk op zijn botten. Billy was echter een echte vechter en weigerde om het leven te laten, wat een inspiratie!

Dankzij de professionele zorg van Valia lukte het Billy om te herstellen. Fysiek was de hond volledig genezen maar zou de hond wel kunnen functioneren in een liefdevol gezin, als hij nog nooit liefde heeft ontvangen in het verleden?

Lees ook  Na deze 27 foto’s te bekijken neem je nooit nog een poes in huis!

“Honden hebben het vermogen om echt in het moment te leven. Ze blijven niet te lang in het verleden hangen maar leven in het nu, precies waar het leven om draait” legt Valia uit.

Natuurlijk hebben sommige dieren hele erge trauma’s die moeilijker zijn om te overwinnen en meer werk vereisen. Toch zie je vaak dat mishandelde of verwaarloosde dieren heel veel liefde te geven hebben ondanks hun vreselijke verleden.

Bekijk meer over de prachtige transformatie van Billy in der onderstaande video. Als je het werk van Valia Orfanidou waardeert deel het artikel met je vrienden en familie op Facebook!

Moeder adopteert jongen die niemand wilt – 28 jaar later, krijgt ze vreselijk nieuws

Is DIT jou ooit wel eens opgevallen aan de kleding van Barack Obama? NIEMAND had het door!