in

Vrouw doet zich jarenlang voor als man: Dan gebeurt er iets hartverscheurend! De politie is sprakeloos!

We zijn in het Westen al een heel eind, maar in veel delen van de wereld is het alles behalve makkelijk om vrouw te zijn.

Vraag maar aan Pili Hussein uit Tanzania. Haar verhaal is een extreem voorbeeld van hoeveel moeite het kost om iets te bereiken als vrouw zijnde, in sommige delen van de wereld.

Pili haar vader heeft 38 kinderen met 6 verschillende vrouwen.

Als jong meisje werd Pili gedwongen om op het vee van de familie te letten.

Naar school gaan was geen optie voor Pili en ze dacht dat ze blij zou zijn als ze een man tegen zou komen die haar kon onderhouden.

Maar nadat ze getrouwd was werd Pili mishandeld door haar man. En het getrouwde leven bleek nog moeilijker te zijn dan haar jeugd.

Toen Pili 31 was wist ze te vluchten uit haar slechte relatie en ze trok er op uit om werk te zoeken.

Zonder plan of bestemming in gedachte, liep Pili door Tanzania totdat ze bij de stad Mererani uit kwam.

Het ligt in de bergen die het begin zijn van de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro. De kleine stad heeft niet veel, maar het is de enige plek ter wereld waar je de zeldzame violet-blauwe edelsteen Tanzaniet kunt vinden.

Pili wist dat de beste kans om te overleven was om te werken als een mijnwerker in Mererani, maar ze zou dat als vrouw nooit kunnen doen.

Dus kwam ze op een heel gek idee.

“Vrouwen zijn niet toegestaan in de mijngebieden, dus ik ging heel dapper als een man naar binnen, als een sterk persoon. Je neemt een grote broek, knipt ze in shorts en je lijkt een man. Dat is was ik deed,” verteld Pili aan de BBC.

Lees ook  Haar zoon stuurde een brief vanop kamp – bij de eerste lijn barstte de moeder in lachen uit

Al snel stond Pili bekend als Oom Hussein, en ze veranderde, haar persoonlijkheid en uiterlijk terwijl ze aan het werk was.

“Ik werkte zij aan zij met mannen voor 10 tot 12 uur per dag, elke dag. Ze hebben nooit vermoed dat ik een vrouw ben. Ik dronk Konyagi (lokale gin) en maakte grapjes met de mannen over welke dorpsvrouwen ik leuk vond,” zegt Pili.

De jaren gingen voorbij en Pili bleef in de mijn werken, vaak harder dan haar mannelijke collega’s.

Uiteindelijk werd Pili zeer bedreven in de edelstenen vinden en ze vergaarde een fortuin.

Met het geld wat ze verdiende, hielp ze haar familie door nieuwe huizen voor hen bouwen. En opende ze haar eigen kleine mijnbedrijf – waar ze verantwoordelijk was voor meer dan 70 werknemers.

Maar toen gebeurde er iets waardoor ze gedwongen werd haar ware identiteit te onthullen…

Een meisje uit het dorp vertelde de politie dat een mijnwerker zich aan haar had vergrepen, en nadat de politie onderzoek had gedaan, hadden ze een verdachte: Oom Hussein.

“Toen de politie kwam, zeiden de mannen die werkelijk aan het meisje hadden gezeten, ´Dit is de man die het gedaan heeft,´ en ik werd meegenomen naar het politiebureau,” vertelt Pili.

Pili had geen keus, ze moest de waarheid vertellen.

Pili vertelde de politie dat ze een vrouw was, maar ze geloofden haar niet.

Ze werd gedwongen om de politie te vragen haar grondig te onderzoeken om te bewijzen dat ze niet de persoon was die zich niet aan het meisje had vergrepen.

Lees ook  Insta Parels: de creatieve en s*xy Joan palmt je zo in met haar geweldige looks

De politie deed zoals ze vroeg en Pili werd onmiddellijk vrij gelaten.

De welbekende mijn-baas oom Hussein bleek een vrouw.

Het feit dat Pili het voor elkaar had gekregen om bij tien haar lang in de mijn te werken, zonder ontdekt te worden, verbaasde en schokte haar collega´s.

Meerdere mensen weigerden Pili haar verhaal te geloven, maar toen ze opnieuw trouwde en kinderen kreeg, gaven ook de meest hardnekkige twijfelaars op.

Vandaag de dag hoeft Pili niet meer te verhullen wie ze is.

“Ik ben trots op wat ik gedaan heb – ik ben rijk geworden, maar het was erg lastig voor me,” zegt Pili. “Ik wil zeker stellen dat mijn dochter naar school gaat, dat ze een opleiding krijgt en dat ze in staat is haar leven op een heel andere manier te leven, zo ver weg van mijn ervaring.”

Wat een bijzonder sterke vrouw is dit!

Pili had geen andere opties dan doen alsof ze een man was in een omgeving waar vrouwen enorm gediscrimineerd worden.

Ze liet zien dat ¨man zijn¨ ook om stereotypes gaat. Waarbij mannen stoer moeten zijn, geen zwakte of gevoelens mogen tonen.

Pili liet zien dat ze ook in de mijnen kon werken, misschien nog wel beter dan haar mannelijke collega´s. Daarbij lijkt ze een hart van goud te hebben en een vechtlust zoals niet veel mensen die hebben.

Deel Pili haar verhaal alsjeblieft als je ook denkt dat zij het levende bewijs is dat vrouwen kunnen doen wat ze willen. En dat er geen baan ter wereld te moeilijk is voor vrouwen!

90-jarige herkent man op televisie – en beseft plots de waarheid van 30 jaar geleden

Moeder en zoon verliefd op elkaar en willen trouwen