in

Vrouw die vermeende p*dofiel in Enschede probeerde te vermoorden draait negen jaar de cel in

Een 36-jarige vrouw uit Enschede is veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar. Daarnaast is haar tbs met dwangverpleging opgelegd.

De rechtbank acht bewezen dat de vrouw samen met twee jongens van 16 en 18 jaar heeft geprobeerd een man, van wie ze dacht dat hij p*dofiel was, om het leven te brengen in Enschede.

De 18-jarige en 16-jarige mededaders krijgen vijftien maanden jeugddetentie en jeugd-tbs opgelegd. Het drietal probeerde een medeflatbewoner van de vrouw te doden omdat zij dacht dat hij p*dofiel was.

De vrouw, haar 16-jarige zoon en zijn 18-jarige vriend, gingen op 1 november 2020 naar de woning van hun slachtoffer in een flat in Enschede.

Daar sloegen de jongens de man onder meer met een metalen knuppel op zijn hoofd en de vrouw stak hem met een mes in de rug. Het slachtoffer belandde door het extreme geweld op de intensive care.

Lees ook  Deze nieuwe coronamaatregelen worden volgende week aangekondigd

Een man die toevallig bij het slachtoffer op bezoek kwam, belde aan en verstoorde zo – zonder het te weten – de aanval. Hiermee redde hij waarschijnlijk het leven van het slachtoffer.

Vooropgezet plan
De rechtbank stelt vast dat de drie handelden met een vooropgezet plan. Op de dag voor de aanval bespraken zij onder meer de taakverdeling, hoe dadersporen moesten worden voorkomen en hoe de knuppel gebruikt moest worden om de man zoveel mogelijk schade toe te brengen.

De vrouw en haar zoon bespraken samen de dood van de man. De 18-jarige jongen was niet bij het bespreken van de dood, maar handelde die dag wel volgens de afgesproken instructies.

Hij sloeg de man, zoals afgesproken, met de knuppel op zijn hoofd. Uit dat welbewuste en potentieel dodelijke geweld blijkt volgens de rechter dat ook hij van plan was om de man te doden.

Lees ook  Voor het eerst sinds juli meer dan 4000 coronagevallen in één dag

Pedofiel een lesje leren
De reden voor het extreme geweld is niet helemaal duidelijk geworden. Wel blijkt dat de vrouw met meerdere mensen, onder wie haar zoon, besprak om de buurman een lesje te leren, omdat hij volgens haar p*dofiel is.

Uit het dossier blijkt niet dat de 18-jarige vriend van de zoon hier vanaf wist. Hij zou zijn meegegaan naar de woning omdat er geld te halen viel bij hun slachtoffer.

Alle drie zijn volgens de rechter verminderd toerekeningsvatbaar, omdat ze een gebrekkige ontwikkeling van de geestesvermogens hebben of lijden aan een ziekelijke stoornis.

Op advies van deskundigen krijgt de vrouw tbs met dwangverpleging opgelegd. Omdat de 18-jarige jongen is veroordeeld via het jeugdstrafrecht krijgt hij, net zoals de 16-jarige jongen, jeugddetentie en jeugd-tbs opgelegd. Ook moet het trio in totaal bijna 20.000 euro schadevergoeding betalen.

Willy maakt zich zorgen om haar vermiste vader: ‘Relatie was net hersteld’

Rachel Hazes overladen met kritiek na delen nieuw inkijk kiekje!