in

Vrouw belt echtgenoot nadat ze creditcard vergat. Wat hij dan zegt, doet haar snotteren.

Als we het over liefde hebben, praten we doorgaans over romantische gebaren en daden van zelfopoffering en moed.

Hoewel dat allemaal wel prachtig is, ziet alledaagse liefde er heel anders uit.

Meestal uit liefde zich door kleine dingen. De afwas doen als je partner moe is, hen het programma laten kijken dat zij leuk vinden of gewoon zomaar met een boeketje bloemen thuiskomen.

Liefde hoeft er niet groots uit te zien. Vaak zijn het de kleine gebaren die het meeste betekenen.

Amy Betters-Midtvedt en haar echtgenoot, Todd Midtvedt lijken dat goed te beseffen. Amy schrijft voor Hiding in the Closet with Coffee en een recente post van haar over iets eenvoudig wat Todd voor haar deed, ging onlangs viraal.

“Luister eens hier”, schreef ze. “Dit is hoe je prins in blinkend harnas eruitziet als je in de 40 bent.”

Amy beschreef hoe ze naar de supermarkt was gegaan en haar karretje had volgeladen. Toen ze echter aan de kassa stond, kon ze haar portefeuille niet vinden.

In paniek belde ze naar Todd die haar meteen te hulp schoot.

“Ik weet niet of je het ziet, maar hij glimlacht naar me”, schreef Amy bij de foto. “Inderdaad … hij moest op zijn werk vertrekken en hij lacht. Zijn enige woorden waren: ‘Je moest helemaal geen boodschappen gaan doen, ik zou deze week gaan.’”

Lees ook  Tiener laat haar galajurk zien – dan valt haar oma een ongelofelijk detail op, en stort ze in

Amy beschreef verder op welke kleine manieren Todd elke dag zijn liefde toont. Ze wil dat haar lezers – vooral dan de jongeren die een idealistisch beeld hebben van liefde – erkennen dat liefde niet altijd een sprookje is. Soms is het erg aards en zelfs regelrecht hard.

Dit is hoe liefde eruitziet …

“Jonge mensen, dit is hoe liefde eruitziet als je oud bent en het is belachelijk hoe geweldig het is. Liefde is ’s morgens naar beneden komen en een volle pot koffie aantreffen, want koffie is liefde.

Liefde zijn lunches die al helemaal klaargemaakt werden, zodat ik van een heerlijke kop koffie kan genieten.

Liefde is iemand de afwas zien doen zodat de vrouw haar favoriete soap kan kijken, lekker op de bank en helemaal niet helpend.

Liefde is een geduldige vader die zijn vijfjarige met het huiswerk helpt, zodat ik op tijd naar het werk kan vertrekken.

Lees ook  De hersenschade die Eden opliep nadat ze bijna verdronk in het zwembad leek onherstelbaar, tot één man alles veranderde

Liefde is voor het slapengaan nog even snel naar de winkel rennen omdat je vrouw de melk vergeten was. Omdat je weet dat de ochtend eenvoudiger is als je wat ontbijtgranen kunt eten.”

Ze gaf zelfs enkele tips om deze goede kwaliteiten in een partner te herkennen voor je leven met hen te beginnen:

“Op de hogeschool zag deze liefde eruit als vriendje Todd die naar de winkel rende voor die snack waar ik zin in had, of hoe hij naar mij en m’n vrienden op de dansvloer bleef kijken, lang nadat hij naar huis wilde, of hij die op de campus die bloemenrugzak droeg, die uiteraard van mij was.”

“Kijk hoe hij je behandelt als Instagram even niet meekijkt.

Daar zie je de signalen.

Kies de man die je bloemenrugzak in het openbaar draagt, want hij zal ook de man zijn die je met een glimlach en een knuffel in ALDI komt redden als je 40 bent.

En dat mijn vrienden, is liefde.”

DEEL dit als je het eens bent met Amy!

Politieagent hoort luid geblaf uit een auto komen. Zijn hart breekt als hij naar binnen kijkt.

9-jarige verkoopt z’n favoriete skateboard om een zieke straathond naar de dierenarts te kunnen brengen.