in

Vrouw (57) takelt haar nicht toe na jarenlange affaire met haar man, maar krijgt geen straf

Een 57- jarige vrouw uit Spijkenisse die drie jaar geleden haar nicht mishandelde is maandag door de Dordtse politierechter schuldig bevonden, maar krijgt geen straf. ,, Ik begrijp uw emotie”, sprak de politierechter.

De nicht had een jarenlange verhouding met verdachtes man gehad. Een paar maanden voor de mishandeling was dat uitgekomen en zou het overspel beëindigd zijn.

Op de bewuste avond zag de verdachte bij thuiskomst haar nicht tóch weer voor haar deur staan. Toen de verdachte uit haar auto stapte kwam de nicht op haar af.

Er volgde een geagiteerde woordenwisseling die ontaardde in geweld. Over en weer trokken de dames elkaar aan de haren.

Maar daar bleef het volgens de nicht niet bij. De verdachte zou haar met haar autosleutel in het gezicht hebben geslagen en ook hebben geschopt terwijl ze op de grond lag. De nicht moest daarna met de ambulance naar het ziekenhuis.

Lees ook  Zien: Spannende foto Famke Louise zorgt voor hoop reacties

Haren trekken
De verdachte gaf maandag alleen het haren trekken toe. ,, Ik heb niet meer dan één ruk gegeven”, sprak de vrouw beslist.

Volgens de verdachte was de nicht voor geen rede vatbaar geweest. ,, Mijn man was nog tussenbeide gekomen om binnen te praten. ,, Maar dat wilde ze niet. Ze schold alleen maar en zei heel lelijke dingen.”

Het OM voerde aan dat een schoondochter later verdikkingen op het oog van het slachtoffer had gezien.

Lees ook  Ouders willen hun pasgeboren dochter niet en geven haar weg – 25 jaar later is ze uniek in de wereld

Samen met de doktersverklaring achtte het OM de mishandeling daarom bewezen. ,, Relationele toestanden zijn ingewikkeld, maar u had uw handen moeten thuis houden”, sprak de officier. Hij eiste 300 euro boete, naast 220 euro smartengeld.

Meerdere zelfmoordpogingen
De advocaat van de vrouw vroeg om vrijspraak. Het haren trekken zou noodweer zijn geweest. ,,Die nicht was heel bedreigend.

Wat kwam zij bij die woning doen?” Volgens de raadsman had het slachtoffer mogelijk zichzelf al toegetakeld. ,, Het slachtoffer heeft in het verleden meerdere zelfmoordpogingen gedaan”.

Ook de politierechter achtte de mishandeling bewezen en vond gezien de omstandigheden een verdere straf niet nodig, maar veroordeelde de verdachte wél tot het betalen van de kosten van het ambulancevervoer.

84-jarige man opgepakt voor ernstige mishandeling vrouw

Vissers zijn s*ksende mannen op de Berendonck spuugzat: ‘Kijk dan, ze liggen boven op elkaar’