in

Vrouw (49) doodgestoken in Rotterdam, zoektocht naar dader

Een 49-jarige vrouw uit Rotterdam is gisteravond overleden nadat ze was neergestoken. Dat gebeurde aan de Homerusstraat in de Rotterdamse wijk Lombardijen.

De hulpdiensten waren ter plaatse om de vrouw te behandelen aan haar verwondingen, maar hulp mocht niet meer baten.

De politie is op zoek naar de dader en gaat uit van een incident in de relationele sfeer. Op Burgernet is het signalement van de verdachte man verspreid.

Het zou gaan om een man met een getint uiterlijk, dreads, een blauwe pet en mogelijk een groene bandana.

Uit de hand gelopen ruzie
Aan het AD vertellen omwonenden dat het slachtoffer een alleenstaande vrouw zou zijn. In de woning aan de Homerusstraat zouden ook haar dochter en drie kleinkinderen wonen. De kinderen zouden zijn afgevoerd in een politiebusje en naar een ander adres zijn gebracht.

LEES OOK!
Man valt 60 kilo af - hierna wordt hij mee uit gevraagd door vrouw die hem pestte

De steekpartij vond plaats rond 20.00 uur in een woning op de vierde verdieping. Volgens getuigen klonk er veel geschreeuw.

Een buurman zegt dat de ex van de vrouw zou zijn langsgekomen om te praten en dat er sprake zou zijn geweest van een uit de hand gelopen ruzie.

De politie meldt dat er nog altijd naar de dader gezocht wordt, maar kan nog geen verdere toelichting geven. De aanleiding voor de steekpartij is volgens de politie nog onduidelijk.

LEES OOK!
Peter R. de Vries boos op Transavia: ’Dan heb je wel lef zeg’

‘Altijd in voor een babbeltje’
In de buurt is geschokt gereageerd op het incident. “Het is heel tragisch, vooral voor de kinderen”, zegt een buurvrouw tegen RTV Rijnmond.

“Het is heel erg, het had niet zo moeten gaan.” Een andere buurtbewoner kende de vrouw. “Ze fietste hier altijd voorbij. Een nette en fatsoenlijke dame, die altijd in was voor een babbeltje.”

Vader Avicii: Mijn zoon was niet van plan zelfmoord te plegen

Dierenarts Deventer: ‘Honden en kat dood door eikenprocessierups’