in

Vrouw (46) valt van paard en wordt na 1,5 uur zoeken in levensgevaar teruggevonden

Een 46-jarige ruiter is woensdagavond vermist geraakt nadat ze was gaan rijden in de bossen op de grens van Nederland en België. Na een zoekactie van bijna twee uur werd ze gevonden en levensgevaarlijk gewond naar het ziekenhuis gebracht.

De Antwerpse politie kreeg gisterenavond een oproep rond 20.30 uur. Een buurtbewoner had in de Steenovenstraat in Berendrecht een paard met losgescheurde teugels aangetroffen.

Lees ook  Agent die betrokken was bij arrestatie boerenzoon Jouke ‘thuis belaagd’: ‘Vreselijk voor hem en zijn gezin’

“De ruiter was vermoedelijk van haar paard gevallen tijdens een rit aan de grens tussen Nederland en België”, zegt Willem Migom van politiezone Antwerpen.

“Daarom werd een zoekactie gestart door zowel politiezone Antwerpen als de Nederlandse politie. De politiehelikopter werd ook ingezet.”

Na anderhalf uur zoeken trof een buurtbewoner de ruiter aan. Ze lag net over de grens in Nederland op een moeilijk bereikbare plek in het bos.

Lees ook  Meisje uit 's-Gravenzande gebroken kaak geslagen door jongen op straat

Met de hulp van de brandweer kon de vrouw na enige tijd uit haar hachelijke positie bevrijd worden. Ze werd levensgevaarlijk gewond naar het UZA in Edegem overgebracht.

Samantha de Jong vindt opnieuw de liefde, maand na overlijden van vriend

Duo dat zeven maanden in de bossen woonde raakt hut kwijt