in

Vrouw (24) die expres werd overreden is ‘doodsbang’ en moet opnieuw leren lopen

Ze is doodsbang, kan niet lopen en is versuft door de medicatie. De 24-jarige vrouw die vorige week met opzet werd overreden door jonge mannen in een auto, is er slecht aan toe. Dat zegt haar advocaat.

Advocaat Justin Kötter spreekt zijn cliënt dagelijks, en het ene moment is ze helderder dan het andere. “Ze krijgt nog veel medicijnen om de pijn te onderdrukken.”

Haar beide heupen zijn op meerdere plekken gebroken, daar is ze afgelopen dinsdag aan geopereerd.

“Ik kreeg deze week een foto van de pinnen te zien”, vertelt Kötter. “Ik ben geen dokter, maar ik kon wel zien: de schade is flink.”

Doodsbang
Volgens de advocaat moet ze opnieuw leren lopen en dat is ‘lichamelijk zwaar’ voor zijn cliënte. “Ze heeft ook psychische klachten. Ze is doodsbang. Ze snapt niet waarom iemand zoiets zou doen.”

Het incident gebeurde vorige week zaterdag, rond 20.30 uur, na een ruzie in Amsterdam-Noord, zo schreef de politie op Twitter.

Lees ook  Man schiet vrouw en zichzelf dood in supermarkt

De vrouw had volgens Kötter een telefoon gekocht via Marktplaats, die ze bij iemand op de Ranonkelkade zou ophalen. Toen ze thuis kwam, deed de telefoon het niet.


Ze besloot terug te gaan om verhaal te halen. Er zou volgens de politie een conflict zijn ontstaan met de inzittenden van de auto.

Gewond op de grond
Vervolgens werd ze meerdere keren opzettelijk overreden. “Toen mijn cliënt bijkwam, lag ze gewond op de grond.” Getuigen belden 112 en de vrouw is naar het ziekenhuis gebracht.

Lees ook  Jaap wilde zijn schoondochter verdoven, verkrachten en ophangen, gelukkig mislukte zijn bizarre plan

Omstanders vernielden daarna uit woede het voertuig van de verdachte. Volgens de advocaat dacht een van de getuigen dat de vrouw verkracht was, toen die haar zag liggen.

Ze had geen kleren meer aan en overal lag bloed. Afgelopen maandag heeft het slachtoffer aangifte gedaan.

Waarom?
Waarom de chauffeur met zijn auto over de vrouw heen reed, is onbekend. Hij en zijn bijrijder zijn aangehouden, net als vier omstanders. Volgens de lokale zender AT5 ging dat ook om de mensen die de auto vernielden.

“Mijn cliënt kent de verdachten niet”, stelt Kötter. Ze is gisteren ontslagen uit het ziekenhuis, de advocaat kan ‘vanwege haar veiligheid’ niet zeggen waar ze nu is.

Het is niet duidelijk of de verdachten nog vastzitten, en of ze zijn voorgeleid. RTL Nieuws vroeg de informatie op bij het OM, maar kreeg vooralsnog geen antwoord op de vragen.

‘Nicole is geen coronacijfer, maar een vrouw van 29 die is overleden’

‘Superkoningsmaan’ te zien op Koningsdag, volgende keer pas in 2127