in

Voordat hij stierf publiceerde deze jongen zijn laatste afscheid op Instagram. Wat hij zegt is het meest triest en diepzinnige dat ik ooi heb gelezen

Pablo Ráez had een droom: ten volle van het leven genieten. Maar op 26 maart 2015, op 18-jarige leeftijd werd bij hem leukemie geconstateerd. Op die dag veranderde het leven van de atleet uit Marbella (Spanje) voor altijd…en de wereld met hem.

De diagnose betekende de hel, chemotherapie en een beenmergtransplantatie. Het ziekenhuis werd bijna zijn nieuwe huis.

Eindelijk was er licht aan het eind van de tunnel: na de transplantatie was hij schoon. Er was hoop dat hij zijn leven kon hervatten met zijn vriendin, Andrea.

Maar 10 maanden later moesten artsen deze hoop uitdoven: de leukemie was er nog steeds, de transplantatie had niet gewerkt.

Erger nog, deze keer was er geen donor. De tijd vloog terwijl naar een nieuwe donor werd gezocht. Pablo besloot niet de handdoek te werpen en zijn gedachten in de sociale media te delen en stelde zich op #retounmillón ten doel een miljoen beenmergdonoren in Spanje bij elkaar te krijgen.

Hij liet dagelijks zijn titanische gevecht zien maar altijd met een glimlach. Zo slaagde hij er zeer snel in het aantal donoren in Spanje met 1.000% toe te laten nemen. Zijn meer dan een half miljoen volgers op Instagram volgde het gevecht van deze gladiator, zoals hij zichzelf noemde.

Lees ook  7 Tekenen van glutenintolerantie die IEDEREEN negeert!

In oktober 2016 was er goed nieuws: er was een donor gevonden. Er was weer hoop en de angst begon te verdwijnen. “Ze vragen hoe ik het voor elkaar krijg levenslust te behouden en altijd de glimlach te hebben. Ik ben niet bang voor de dood en ben vrij, als je niet bang meer bent, ben je vrij”, zegt hij op een van zijn Facebook posts.

Maar je kan niet tegen het noodlot vechten. De tweede transplantatie werkte ook niet. Pablo wist dat hij ging sterven maar verloor nooit de kracht of moed. Afgelopen zaterdag 25 februari 2015, op slechts 20-jarige leeftijd, overleed Pablo.

In deze post op Instagram kun je een van zijn laatste reflecties lezen: “Laten we meer glimlachen en vrede geven en het beste van ons zelf. Laten we het leven danken, laten we dankbaarder zijn”.

Lees ook  In paniek proberen ze de vrouw te helpen, tot ze de bloederige stomp zien. Opgepast: zeer heftige beelden!

Niet alleen zijn familie en vrienden zijn verslagen door het bericht van zijn dood, maar ook veel bekende Spanjaarden. 28 februari zou hij de een medaille van de stad Marbella ontvangen, voor zijn voorbeeld van inzet.

In zijn laatste Instagrampost, zei Pablo: ”De dood is deel van het leven, daarom moet je er niet bang voor zijn maar er van houden”. Andrea, zijn vriendin, aan wie Pablo een paar maanden geleden een huwelijksaanzoek heeft gedaan laat deze foto zien. Zij is elk moment bij hem geweest, hem op de goede en slechte momenten ondersteunend.

Pablo heeft al die jaren dat hij gevochten heeft zijn sporen nagelaten in de harten van het hele land. Hij is een voorbeeld van doorzettingsvermogen, moed en goedheid. Hij vocht niet alleen voor zichzelf maar voor ieder in een dergelijke situatie. Vanaf hier willen we zijn familie condoleren en hem eren. Dank je Pablo, voor wie je was. Rust in vrede.

Nationale waarschuwing: Pas op voor nepactie ‘Albert Heijn’

Als de artsen zeggen hoe ongezond hun zoon is nemen de ouders een beslissing. 30 jaar later gaan deze foto’s de wereld rond