in

Volgens onderzoek zijn de tweede kinderen de ‘herrieschoppers’ in het gezin

Een eerder studie die werd gepubliceerd in de Journal of Human Resource toonde aan dat de eerstgeborene in een gezin slimmer zijn dan hun broers of zussen.

Een mooie spreekwoordelijk stok om mee te slaan voor de eerstgeborenen. Maar er is nog een studie opgedoken waar waarschijnlijk de eerst geboren kinderen in een gezin enthousiast van kunnen worden

Deze studie was in de vorm van een peiling op het internet van de Britse website Mum. Het toonde aan dat het middelste kind de kleinste kans heeft om favoriet van de ouders te worden.

Als dit niet genoeg is om een glimlach op de eerst geboren kinderen op het gezicht te toveren, dan legt een andere studie uit 2017 uit dat het tweede kind in het gezin meer kans heeft om zich te misdragen dan de andere kinderen.

Lees ook  Baby krijgt een beroerte na het oplopen van waterpokken – een belangrijke waarschuwing voor ouders

Deze studie komt van Joseph Doyle, een econoom van het Massachusetts Institute of Technology. Hierbij werd aangetoond dat het tweede kind, en dan vooral de jongens, opstandiger zijn dan hun broers en zussen.

Volgens de gegevens van het onderzoek hebben de tweede kinderen in het gezin 40 procent meer kans om tijdens hun schoolperiode in de problemen te komen. Daarnaast hebben ze ook meer kans om vaker in de problemen te raken met autoriteiten zoals Justitie.

Mogelijke verklaringen zouden kunnen zijn dat het eerste kind onverdeelde aandacht krijgt van de ouders. De kinderen die volgen, moeten de aandacht delen.

Lees ook  Nance Coolen verbluft met sexy foto

Het veranderen van opvoedtechnieken na het eerste kind. Gevolg hiervan is dat ieder kind zijn ‘eigen’ plekje moet krijgen wanneer er gezinsuitbreiding komt.

Dit vergt een grote verandering in de groepsdynamiek. De eerste kinderen worden door de ouders vaak gezien als rolmodellen.

Kinderen die daarop volgen zien hun oudere broer of zus al voorbeelden. Vaak gaat het dan nog om kleuters die op dat moment nog irrationeel zijn door hun leeftijd.

De manier hoe ouders omgaan met verschillende kinderen is leeftijdsgebonden en daardoor anders. Kinderen zullen zich daardoor anders gaan gedragen op school, straat en later de arbeidsmarkt.

Voor wie is dit een droom die uitkomt?! Je kan geld verdienen door Dunkin’ Donuts te eten

André Hazes: ’Mijn leven is nu een hel’