in

Volgens onderzoek snurken vrouwen minstens zo hard als mannen…

Waarschijnlijk wordt dit door de meeste vrouwen ontkent, maar uit onderzoek blijkt dat vrouwen net zulke harde snurkers zijn als mannen.

Al sinds jaar en dag proberen mensen op verschillende manieren om het snurken tegen te gaan, zoals de slaapapneubeugels, klemmen en sprays. Maar of dit het uiteindelijke redmiddel is, is nog maar de vraag…

Onderzoek
Circa 2000 deelnemers deden mee aan het onderzoek dat werd gepubliceerd in de Journal of Clinical Sleep Medicine. 1300 van de deelnemers was man en 700 vrouw en de gemiddelde leeftijd van de deelnemers lag op 49 jaar. Aan de deelnemers werd onder andere gevraagd om een enquête in te vullen door middel van scores. Een van de vragen bestond uit hoe de intensiteit van hun eigen snurkgedrag.

LEES OOK!
51-jarige Franse auteur vindt dat vrouwen ouder dan 50 “simpelweg te oud” zijn om van te houden

Daarnaast werd het volume van het gesnurk van de deelnemers gemeten in decibellen. Het volume van het gesnurk werd onder verdeeld in verschillende groepen. De groepen worden als volgt ingedeeld:

• mild gesnurk: tussen de 40 en 45 decibel
• gemiddeld gesnurk: tussen de 45 en 55 decibel
• luidruchtig gesnurk: tussen de 55 en 60 decibel
• zeer luidruchtig gesnurk: boven de 60 decibel

Hieruit werd geconcludeerd dat het gemiddelde geluid van het gesnurk tussen de 40 en 45 decibel lag

Wat verder duidelijk naar voren is gekomen, is dat de vrouwen die meededen aan het onderzoek minstens zo hard snurken als mannen. Ondanks de enquête, waarbij 28 procent van de vrouwen aangaf niet te snurken, bleek na de slaaptest 19 procent wel te snurken. De mannen zouden volgens het onderzoek over wat meer zelfkennis met betrekking tot slapen beschikken. Slechts 6,8 procent van de mannen had aangegeven niet te snurken, terwijl 3,5 procent hiervan dat wel deed.

LEES OOK!
Woedend vriendje stompt, slaat en wurgt vriendin omdat ze cadeau was vergeten

Het zou zo maar eens de reden kunnen zijn waarom vrouwen over het algemeen veel minder slaaponderzoek laten uitvoeren dan mannen. Dit zou volgens professor Nimrod Maimon, co-auteur van de studie te maken kunnen hebben omdat ze simpelweg niet doorhebben dat ze slaapproblemen hebben.

Recent onderzoek bewijst het volgende: Vrouwen die praten in hun slaap zijn uniek en bijzonder!

Dave Roelvink reageert op breuk met Julia