in

Volgens mannen ziet een flirtende vrouw er zo uit

Iedereen kent het wel. Je ziet een knappe vrouw en probeert te achterhalen of zij ook zo positief over jou denkt. Je zoekt oogcontact, spreekt haar aan, maakt een grapje, raakt d’r nonchalant even aan. Het spel dat flirten heet moedigen wij hartstikke aan. Maar hoe herken je zo’n flirtende vrouw? Mannen hebben daar zo hun theorie over, blijkt uit onderzoek van University of Kansas.

Eerlijk is eerlijk, een flirtende vrouw herkennen is niet altijd makkelijk. Soms kan een glimlachende vrouw volledig verkeerd geïnterpreteerd worden. Of juist andersom: een vrouw probeert heel smooth je aandacht te trekken, maar de man in kwestie zit met z’n gedachte nog bij het afgelopen Eredivisieweekend. Toch is er wel degelijk een beeld bij mannen waarvan ze zeker weten: ‘Deze vrouw is met me aan het flirten!’

Lees ook  Waarschuwing: Nationale terugroepactie van de Hema

Flirtende vrouw
De onderzoekers maakten 482 foto’s van vrouwen. Een deel van deze vrouwen werd verteld hoe ze moesten kijken op basis van een eerder flirtonderzoek. De andere vrouwen mochten zelf invulling geven aan hun beste flirtgezicht. Vier studies verder, met telkens kleine aanpassingen en verschillende groepen mannen kwamen de onderzoekers tot de volgende conclusie: Er zijn twee foto’s die door meer dan 70 procent van de mannen als flirten wordt gezien.

Hét flirtgezicht
Maar hoe ziet dat er dan uit, zo’n flirtgezicht volgens mannen? Nou, zo: het hoofd moet ligt naar recht of links gebogen zijn, en een klein beetje naar voren geknikt. Daarbij tovert de vrouw een kleine glimlach tevoorschijn en maakt ze oogcontact. En dat het in de nuances zit is wel duidelijk, want een brede glimlach of sterk gebogen hoofd zien mannen niet perse als flirten.

Lees ook  Charlottes dochter (16) heeft corona: Binnen een uur had ze vreselijke hoofdpijn

S*ksuele prikkel
Wat nog een mooie toevoeging is aan het onderzoek, is dat na het zien van zo’n flirtende vrouw er onbewust iets los wordt gemaakt op s*ksueel gebied bij de man. Mannen kregen na het zien van de foto’s letters te zien waar ze een woord van konden maken. Na het zien van een flirtende vrouw puzzelden de mannen vaak woorden gerelateerd aan s*ks in elkaar. Veel vaker dan na een foto zonder flirtende vrouw. En dat is precies waar flirten voor bedoeld is: iemand laten zien dat je wel interesse hebt in een romantische connectie of uit bent op stomende slaapkameravonturen.

Zien! Milou van Boer Zoekt Vrouw showt ondergoed

Criminelen saboteren maïsoogst van boeren om schuur te gebruiken voor drugsproductie