in

Volgende week tot wel -8 graden: “Horrorwinter in aantocht!?

Bereid je maar voor op een flinke daling van de temperatuur, want het wordt echt winters weer aan het eind van deze week. Weeronline zegt dat het vanaf zondagnacht bijna overal gaat vriezen. En dat koude weer blijft tot zeker woensdag, met temperaturen rond of net onder het vriespunt overdag.

Het wordt zo koud dat je misschien wel op de schaats kunt! Vooral op speciale schaatsbanen buiten en misschien op wat ondergelopen weilanden en kleine plassen. Op de grote meren is het ijs waarschijnlijk nog te dun. Lees snel verder op de volgende pagina wat we precies kunnen verwachten.

Lees ook
Zet jouw man direct aan het werk: Mannen die vaker schoonmaken leven langer!

Vanaf woensdagmiddag wordt het weer een beetje onzekerder. De wind kan draaien en dan wordt het weer iets minder koud, vooral ‘s nachts. Maar let op, want er is dan ook kans op winterse buien.

“Vanaf zondag wordt het pas echt koud”, zegt een woordvoerder van Weerplaza. In het binnenland kan het ‘s nachts wel 6 tot 7 graden vriezen. Overdag is het rond het vriespunt, maar door de noordoostenwind kan het veel kouder voelen.

Lees ook
Romy 18 en 84-jarige Klaas zijn stapeltje verliefd op elkaar

Voor deze tijd van het jaar is het best koud, normaal is het overdag wel zo’n 6 graden.

20 cm sneeuw verwacht volgende week

‘Dappere en lieve’ Bert (52) gedood nadat hij jongens ‘aansprak op gooien van vuurwerk naar zijn hond’