in

Vluchtende inbreker rent tegen boom, knock-out aangetroffen

In de vroege ochtenduren van zondag zijn vier verdachten aangehouden bij een inbraak in een medisch centrum in Oostzaan. Dankzij de oplettendheid van een getuige werden de inbrekers betrapt en kon de politie snel ingrijpen. De inbraak nam echter een onverwachte wending toen een van de verdachten tijdens zijn vluchtpoging een ongelukkige ontmoeting had met een boom.

Het incident ontvouwde zich rond 3 uur ’s nachts, toen een alerte getuige verdachte geluiden hoorde bij het medisch centrum en onmiddellijk de politie alarmeerde. Terwijl de politie snel ter plaatse was, probeerde een van de inbrekers te ontkomen door het bos in te vluchten. Helaas voor hem liep zijn ontsnappingspoging niet volgens plan, aangezien hij tijdens zijn vlucht frontaal tegen een boom botste.

Lees ook
Ratten paren in woonkamer terwijl Wil tv kijkt: 'Ik schrok me dood'

De toegesnelde politie-eenheden vonden de bewusteloze inbreker op de grond. Onmiddellijk werd medische hulp verleend, en nadat hij weer bij bewustzijn was, werd hij aangehouden. Op het dak van het medisch centrum ontdekte de politie nog drie andere inbrekers, in het bezit van inbraakwerktuig. De agenten konden de verdachten niet via de gewone weg bereiken, dus werd er een hoogwerker van de brandweer ingezet om hen veilig van het dak te halen.

Lees ook
Officieel bewezen: van een gelukkige relatie word je echt dikker

Opvallend is dat de aangehouden verdachten niet in Nederland zijn ingeschreven. Ze variëren in leeftijd tussen 23 en 32 jaar, volgens informatie van NH Nieuws.

Rachel Hazes: Dit is de échte vader van André Hazes jr

‘Naar huis gestuurd met pijnstillers’: Dylan (9) sterft