in

Vissers zijn s*ksende mannen op de Berendonck spuugzat: ‘Kijk dan, ze liggen boven op elkaar’

Is een deel van recreatieplas De Berendonck een lustoord voor op s*ks beluste mannen? Verschillende vissers zijn ‘het geviespeuk’ van naakte mannen die s*ksuele handelingen met elkaar verrichten vlakbij hun visstekken spuugzat. ,,Waarom doen ze dit niet thuis?’

Een zomerse maandagmiddag, een uurtje of half vier. Een man met slechts een witte slip aan fietst over een paadje op een van de landtongen aan de zuidkant van de Wijchense recreatieplas De Berendonck, een paar meter voor een van de vaste visstekken.

Hij ziet een poedelnaakte man aan de waterkant liggen, stopt en gaat dichter naar hem toe. Kort maar indringend kijkt hij de man aan om contact te maken. Al snel fietst hij verder, want een reactie blijft uit.

,,Zag je dat net?”, merkt de n*aktrecreant (‘mijn naam mag absoluut niet in de krant’) later op tegen de verslaggever.

,,Hij hoopte dat ik zou reageren en misschien met hem mee zou gaan. Dat gebeurt wel vaker hier. Ik ga er niet op in. Ik ben er om in rust te genieten van het natuurschoon. Op s*ks ben ik niet uit.”

‘Wat gebeurt hier?’
De n*akte man heeft inmiddels kleding aan en heeft zich bij een groep vissers gevoegd. Die zijn helemaal klaar met alle overlast die ze ervaren.

Elke keer dat ze vissen, staan ze oog in oog met na*kte mannen, terwijl naaktlopen er volgens de huisregels van beheerder Leisurelands verboden is. Hun grootste ergernis: de mannen die de liefde met elkaar bedrijven.

Bart van Haaren (24) uit Tiel vist er pas een jaar, maar heeft er nu al genoeg van. ,,Vorige week woensdag lagen nog twee mannen elkaar te bevredigen.

Vlakbij de plek waar ik aan het vissen was. Ik schrok er echt van. Daar voel ik me totaal niet op m’n gemak bij tijdens het vissen.”

Dat het niet bij iedereen bij alleen zonnen blijft, weet ook de Nijmeegse visser Ricardo Klaassen (59).

Zijn frustratie over de s*ksuele uitspattingen is groot. Al 29 jaar komt hij bij de plas om te vissen. Doordat de overlast niet stopt, heeft zijn woede een kookpunt bereikt.

Lees ook  Christina Aguilera gaat weer topless om haar 41ste verjaardag te vieren (foto’s)

,,Ik stuur mensen weg als ik het zie. Niemand van ons zit hier op te wachten. Straks duw ik mensen nog het water in, zó diep zit het me.”

‘Waarom doen ze dat niet thuis?’
Ook hij zag het vorige week voor zijn ogen gebeuren. Hij filmde hoe twee mannen in het gras vlak bij hem s*ks met elkaar hadden.

,,Kijk dan, ze liggen bovenop elkaar”, zegt hij terwijl hij wijst naar het n*akte stel dat de liefde lijkt te bedrijven in de video.

,,Het gaat op en neer. En dat een paar meter van me vandaan. Dat geviespeuk is toch te gek voor woorden. Waarom doen ze dat niet thuis? En waarom gebeurt er niks tegen?”

De visser zou zijn kleinkinderen graag meenemen als hij gaat vissen. ,,Stel je voor dat ze dit zien. Dat wil je toch niet.”

Gingen ze allemaal maar naar het n*akt­strand. Daar kunnen ze wat ons betreft doen wat ze willen

Afgezonderde plek
Vanwege de overlast is in 2017 televisierechter mr. Frank Visser ingeschakeld. Frisco Muller, voorzitter van hengelsportvereniging de Sportvisser, sprak in de tv-uitzending van ‘een homo-ontmoetingsplaats’.

N*aktrecreanten lieten weten dat slechts enkelen op seks uit zijn en dat de meesten er komen voor rust en ontspanning. De rechter adviseerde een aparte plek te creëren voor de vissers om confrontaties tegen te gaan.

Die afgezonderde plek is er op papier wél. Volgens de regels van Leisurelands is naakt recreëren verboden op plekken buiten het in 2019 aangewezen na*ktstrand.

S*ksueel contact is dat dus ook. ,,Gingen die mannen allemaal maar naar dat strand. Daar mogen ze van ons doen wat ze willen”, zegt Muller.

‘Wegwezen’
Dat het escaleert tussen de vissers en de n*aktrecreanten, maakt een wandeling duidelijk. Ondanks het verbod wemelt het van de naakte zonaanbidders, overwegend mannen.

S*ks hebben zij niet, maar hun naakte aanwezigheid alleen al maakt Klaassen kwaad. ,,Het mag niet.”

Lees ook  Dramatisch einde voor incestkoppel dat trouwde en zoontje kreeg

Woedend maant hij de gasten te vertrekken en dreigt hij beelden te maken met z’n mobiel. ,,Wegwezen. Jullie mogen hier niet naakt zijn”, schreeuwt hij hen boos toe.

De meeste recreanten halen er hun schouders over op. ,,Ik blijf toch komen”, roept een man op de fiets naar Klaassen.

Dat er mensen komen om seks met elkaar te hebben, weten sommigen wel. ,,Ik heb dat nooit gezien, maar hoor dat het gebeurt.

Ik snap dat je er last van kunt hebben”, zegt een n*akte man, die met zijn vrouwelijke partner ligt te zonnen.

Of hij ook weet dat je er niet n*akt mag liggen? ,,Officieel mag het niet, maar het lijkt of het gedoogd wordt. Nooit zie ik politie en we komen er al lang. Wij zijn er om in alle rust en vrijheid te genieten.”

Adri (67, ‘geen achternaam’) komt ook ‘niet om andere dingen te doen dan zonnen’. ,,Dat zal best gebeuren op zo’n plek. Ik kom hier omdat het meer ontspannen en rustiger is.”

Hij vindt het getier van Klaassen ‘overdreven’. ,,Waarom niet rustig in gesprek?”

Meer toezicht
Een woordvoerder van Leisurelands laat weten de klachten over de seksuele contacten serieus te nemen

. Daarom komen er meer wandelpaden en wordt het gras de komende tijd minder hoog gemaaid. ,,Zo is er meer sociale controle dan nu. Deze overlast is ongewenst”, aldus de woordvoerder, die ook oproept alleen naakt te recreëren waar dat mag.

Ook komt er meer toezicht van handhavers, die in dienst zijn van Leisurelands. ,,Dat doen we vaker als er overlast is.

Ze komen meerdere keren op een dag een kijkje nemen. Door meer toezicht hopen we dat de problemen stoppen.”

Klaassen moet nog zien of de maatregelen werken. ,,Ik kom hier al zo lang. Mijn vertrouwen is weg.”

Op zoek naar een andere plek zijn hij en z’n vismaatjes niet. ,,Het is een goed visgebied. En we laten ons toch zeker niet wegjagen.”

Vrouw (57) takelt haar nicht toe na jarenlange affaire met haar man, maar krijgt geen straf

Cateraar KLM ontslaat medewerker om water drinken uit fles