in

Verwarde man gooit pannen van een dak in Tilburg: Sta al half jaar droog

Een verwarde man, die zondagavond vanaf half zeven op een dak van een woning aan de Broekhovenseweg in Tilburg zat, is gevallen en heeft daarbij verwondingen opgelopen. Gedurende zijn tijd op het dak wierp hij dakpannen naar beneden. Hierbij riep hij dat hij al een half jaar droog stond en dat zijn vrouw hem niet begreep. De politie zette een arrestatieteam in dat de man probeerde over te halen naar beneden te komen.

Rond half elf ’s avonds meldde een Omroep Brabant dat de man uitgeput leek en mogelijk sliep. Een lid van het arrestatieteam besloot, beveiligd met een lijn, het dak te betreden. Toen de man merkte dat iemand het dak opkwam, probeerde hij weg te komen en viel daarbij door een overkapping aan de achterzijde van de woning. Gelukkig was de ambulancedienst al ter plekke die direct hulp verleende. De man was bij bewustzijn en leek te kunnen communiceren. De overkapping lijkt zijn val enigszins te hebben opgevangen.

Lees ook
Man had 9 maanden seks met een dolfijn en zegt dat zij hem verleidde

De politie heeft de man gearresteerd en heeft aangegeven hem verdere hulp te bieden. Er waren eerder indicaties dat de man mogelijk een psychose ervoer. De exacte toedracht van de val is nog niet bekendgemaakt door de politie.

Een onderhandelaar had eerder al een poging gedaan om de man te overreden van het dak te komen, zonder succes. De onderhandelaar en het arrestatieteam hebben zelfs een hoogwerker gebruikt om dichterbij te komen, maar dit leverde ook geen resultaat op. Het omliggende gebied werd ruim afgezet, en veel omstanders verzamelden zich op straat.

Lees ook
LIDL aanbieding: Enorm whiskyvat (30L) voor de echte liefhebber

Het betrof een woning aan de Broekhovenseweg, gelegen tegenover Café Bet Kolen. Een ouder echtpaar dat in het huis woont, heeft geen relatie tot de man en bleef tijdens het incident in de woning. Familieleden en politie waren bij het echtpaar aanwezig voor ondersteuning.

Aan de voorkant van de woning was een reddingskussen geplaatst voor het geval de man zou vallen. Echter, aan de achterkant was er niets.

Kind springt uit het raam na aanslag op woning

Vrouw kan geen wc vinden en poept als een koe op de roltrap