in

Verpleegster veroordeelt tot levenslang voor vermoorden acht patiënten

Wettlaufer injecteerde de slachtoffers met insuline

De Canadese Elizabeth Wettlaufer is veroordeeld tot levenslang voor het vermoorden van acht bejaarde patiënten. Ze heeft volgens de Canadese media bekend dat ze vijf vrouwen en drie mannen in de leeftijd van 75 tot 96 jaar heeft vermoord.

Ze zou dit gedaan hebben door de bejaarde slachtoffers in verpleeghuizen te injecteren met dodelijke hoeveelheden insuline, zonder dat daar reden toe was. De verpleegkundige bood haar excuses aan tegenover de nabestaanden. De 50-jarige Wettlaufer kan na 25 jaar voorwaardelijk vrijkomen, maar of dat echt gaat gebeuren is nog maar de vraag. De rechter legde Wetlaufer een straf van acht keer levenslang op. Daarbij kreeg ze ook nog zware celstraffen voor pogingen tot moord en zware mishandelingen.

Lees ook  Eindhovenaar die stinkdier sloeg en verdronk krijgt taakstraf.

Instrument van God
De verpleegkundige zegt dat ze zichzelf zag als instrument van God, maar ze bood later toch haar excuses aan. Een nabestaande van een slachtoffer noemde die excuses een “verspilling van tijd, papier en zuurstof”. Hij verloor zijn vader door Wettlaufer, Hij hoopt “dat haar geweten haar gevangenis wordt en dat ze er zal wegrotten”.

Lees ook  17 magnesium bronnen die het risico op angststoornissen, depressies en hartaanvallen kunnen verminderen

In september begon de politie een onderzoek naar de verdachte omstandigheden waarop de acht bejaarden waren overleden. Een dag na de start van het onderzoek nam Wettlaufer ontslag en dat maakte haar verdacht. In oktober werd ze gearresteerd.

Jongen laat smeekbede achter bij knuffel die te duur was voor zijn mama: “koop hem alsjeblieft niet.” En dan moet het mooiste nog komen

Ik drink al een maand lang 2x per dag dit drankje en mijn kilo’s vliegen eraf! Dit moet je absoluut proberen!