in

Verpleegster (41) en mama van twee sterft na aanrijding door wagen: “Het is zo’n warm gezinnetje”

“Zo’n lieve vrouw. Het is verschrikkelijk.” In Zedelgem wordt verslagen gereageerd op het overlijden van een 41-jarige verpleegster. De vrouw uit deelgemeente Veldegem kwam maandagavond om het leven, nadat ze op haar fiets aangereden werd door een wagen.

Het ongeval vond maandag even voor 18 uur plaats langs de Torhoutsesteenweg in Loppem, even voorbij de rotonde aan Heidelberg. N.H. (41) was met haar fiets op weg, toen een 26-jarige bestuurster van de rijbaan afweek met haar wagen. De vrouw uit Veldegem werd gegrepen door de auto. Alle hulp kwam te laat. Ze overleed ter plaatse. De wagen kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een duiker. De bestuurster werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeerde volgens de lokale politie Het Houtsche niet in levensgevaar.

Lees ook
Twee doden en twee gewonden bij steekpartij psychiatrische kliniek in Balkbrug

Echtgenoot
Hoe het ongeval kon gebeuren, is niet duidelijk. Het Brugse parket stelde een verkeersdeskundige aan om de omstandigheden te onderzoeken, maar over zijn bevindingen was dinsdagnamiddag nog niets bekend. “Het rijbewijs van de autobestuurster werd wel ingetrokken”, laat het parket weten.

In Zedelgem wordt intussen verslagen gereageerd op het overlijden van N.H. De vrouw werkte als verpleegster en laat twee kinderen en een echtgenoot achter. “Ze was zo’n lieve, warme vrouw”, reageert burgemeester Annick Vermeulen (CD&V-Nieuw). “Net als haar hele gezin trouwens. Ik kende haar redelijk goed. Het nieuws kwam dan ook hard binnen. Dit is verschrikkelijk. Ik heb vannacht amper geslapen.”

Lees ook
Melisa 11 uit Soest nog altijd vermist nadat ze niet op hockeyclub aan is gekomen, politie uit zorgen

Meisje (8) bijna hele leven opgesloten in huis van grootouders

Baby van vier maanden en papa (48) overleden na ongeval op E40