in

Veroordeeld: Blanke vrouw brengt ondanks blanke echtgenoot kinderen met een getinte huidskleur ter wereld.

Vandaag de dag zijn nieuw samengestelde gezinnen niets nieuw meer. Zelfs multi-etnische gezinnen zorgen nog nauwelijks voor opzien. Aaron en Rachel Halbert uit Mississippi in de VS gingen bij hun gezinsplanning echter nog een stapje verder – en worden daarom op straat op veroordelende blikken onthaald.

Al toen ze elkaar leerden kennen, beloofden ze elkaar dat ze later ongewilde kinderen een huis wilden schenken. Ze waren consequent tegen een adoptie van blanke kinderen omdat ze wisten hoe moeilijk meisjes en jongens met een donkere huidskleur het hebben om een liefdevolle familie te vinden.

Met amper een jaar ertussen adopteerden Aaron en Rachel twee knappe kindjes van afro-Amerikaanse afkomst: Ford en Catherine. Alleen door deze ongebruikelijke gezinssamenstelling leerden ze een heel ander leven kennen. “Het had iets mooi om de enige blanke onder mijn afro-Amerikaanse vrienden te zijn en met hen op te trekken”, aldus Aaron.

Lees ook  Moeder wil haar kinderen van 5 en 7 jaar leren dat God echt bestaat: Ze stapt in de auto en doet iets zeer afschuwelijk

“Ook de relatie die mijn vrouw via Facebook met een zwarte vrouw opbouwde, is prachtig. Ze keuvelen over hoe Rachel het haar van onze dochter moet verzorgen. Dat is het mooie aan een multi-etnische familie. Onze verschillen maken ons mooi. Je moet erover nadenken hoe je praat, handelt en leeft.”

Aanvankelijk wilde ze geen nieuwe kinderen meer adopteren. Maar als ze van de zogenaamde “embryo-adoptie” hoorden, kwamen ze op andere gedachten. Bij een embryo-adoptie kunnen stelletjes bevruchte eicellen aan wensouders schenken.

Aaron en Rachel zijn er rotsvast van overtuigd dat het leven al vanaf de bevruchting begint. Zo kregen ook overgebleven embryo’s een kans op leven. Rachel besluit om twee embryo’s van afro-Amerikaanse ouders in te planten – maar kreeg uiteindelijk drielingen!

Ondertussen bestaat het gelukkige gezinnetje uit twee trotse ouders en vijf kleine kinderen. En ondanks ze dagelijks hatelijke commentaren en blikken van de mensen moeten verduren – hebben ze nog geen ogenblik spijt gehad van hun beslissing.

Lees ook  Na ‘irritaties’ halsoverkop vertrokken Caroline toch terug naar Chateau Meiland.

Gelukkig zijn er ook positieve ervaringen: “Je had de ogen van onze meisjes moeten zien toen we zeiden dat het zwarte jongetje hun broertjes was. En ook de oudere, blanke dokter was ontroerd toen hij de baby’s in zijn armen hield.”

“Deze mooie ervaring toonde ons wat voor een weg ons land heeft afgelegd. Maar de slechte ervaringen tonen ons dat er nog werk aan de winkel is.”

We kunnen alleen maar hopen dat de boodschap die Aaron en Rachel uitstralen niet in dovemansoren valt. De wereld zou zo’n mooie plek kunnen zijn als we allemaal aan hetzelfde zeel trekken – en deze zevenkoppige familie geeft ons het goede voorbeeld!

DEEL dit met je vrienden!

Vrijwel niemand heeft medelijden met de door een olifant verpletterde man.

Deze vrouw mishandelde haar hond en kreeg daarvoor deze geniale straf. Mooi zo!