in

Vermist kalfje van huilende koe is gevonden: conducteur zet trein stil om dier te vangen

Het Lakenvelder kalfje dat dinsdagmiddag bij een boerderij in Hulshorst ontsnapte en sindsdien vermist was, is donderdagavond gevangen.

Een conducteur zette de trein naar Zwolle stil en vloog het dier om de nek. Na een dagenlange zoektocht met drones en politie kwam er zo toch een goed einde aan het avontuur.

Het zes weken jonge kalfje brak dinsdag uit toen boer Franken zijn stal aan de Harderwijkerweg in Hulshorst aan het uitmesten was.

Het echtpaar Franken, in de zeventig, kon niet voorkomen dat het beestje de benen nam en richting kasteel de Essenburgh in Hierden rende. Daar raakte het uit het zicht.

Lees ook  Bejaarde vrouw en man ernstig mishandeld op straat toen ze hulp wilde verlenen

De moederkoe ‘huilde’ dagenlang om het gemis van haar kalf, dat nog afhankelijk was van haar melk. Het geloei ging door merg en been.

Boer Franken was dusdanig aangeslagen dat hij niemand te woord wilde staan. Met de koe in een trailer reed hij dinsdag en woensdag rond, in de hoop dat het kalf zou reageren.

Drones
Donderdag kwam een massale zoektocht op gang. In de loop van de middag werd het kalf opgespoord.

Lees ook  Binnenkort ook coronapas voor niet-essentiële winkels

Niet achter de boerderij, richting het Veluwemeer zoals de familie Franken vermoedde, maar in een bos aan de andere kant van de provinciale weg.

Het kalfje vluchtte na 20.00 uur ’s avonds het spoor op. Doordat de politie inmiddels ook ingeschakeld was, werden aanrijdende treinen op tijd stil gezet.

Het was de conducteur van de trein naar Zwolle die het kalfje op zich af zag komen. Hij twijfelde niet en vloog het dier om de nek.

Vier eekhoorns dood na lompe bomenkap gemeente

Man aangehouden na schieten vanaf balkon, 7 wapens aangetroffen