in

Verkeersruzie mogelijk oorzaak van dodelijke ongevallen op N210 én A10

Het zware ongeval gistermiddag op de N210 bij Lekkerkerk is mogelijk het gevolg van een verkeersruzie. Zo meldt de politie Krimpenerwaard op Facebook. De slachtoffers zijn vier broers en de vriendin van een van hen. De ruzie zou al zijn begonnen bij de Algerabrug. Ook aan het ongeval op de A10 van gistermiddag bij het knooppunt Coenplein ontstond eerst een verkeersruzie.

Een van de broers bij het ongeluk in Lekkerkerk overleed ter plaatse, de vrouw die zwaargewond raakte bij het ongeluk stierf gisteravond in een ziekenhuis. Beide dodelijke slachtoffers zijn 29 jaar oud geworden. Alle inzittenden van de verongelukte blauwe auto komen uit Lekkerkerk. Twee broers zitten bij de vrijwillige brandweer in het dorp.

Tijdens een dienst gisteravond in de Hervormde Gemeente ‘t Venster in Lekkerkerk werd enkele keren stilgestaan bij het ongeval eerder op de dag. Het vrouwelijke slachtoffer en haar partner kerkten bij ‘t Venster. Marlene ‘t Hart, die samen met haar echtgenoot het kerkgebouw beheert, omschrijft de stemming in de geloofsgemeenschap door dit tragische incident als neerslachtig en bedrukt. ,,Dit is als donderslag bij heldere hemel binnen gekomen.’’

Lees ook  Politie: ‘Duitse Monika Ritschel is niet de vermoorde vrouw in Westdorpe’

Bij het ongeval waren twee personenauto’s en een werkbus betrokken. Ondanks de oproep op Facebook zegt een politiewoordvoerder ‘alle scenario’s open te houden’ in het onderzoek.

Volgens burgemeester Roel Cazemier van de gemeente Krimpenerwaard kwamen de slachtoffers net van een doop vandaan. Inwoners van Lekkerkerk verklaarden tegenover deze krant vandaag dat het om de doop van een kind van een zus van de getroffen broers ging.

De politie heeft na het ongeval de bestuurder van de andere personenauto aangehouden. Het gaat om een 28-jarige inwoner van Krimpen aan den IJssel. Hij raakte niet gewond en zit, aldus een politiewoordvoerder vanmiddag, nog vast. Bij hem is bloed afgenomen om te kijken of hij onder invloed was. De uitslag van de bloedtest komt volgens dezelfde politiewoordvoerder niet voor Kerstmis binnen.

Lees ook  Humberto Tan wordt waarschijnlijk de nieuwe presentator van dít programma

A10
Niet alleen in Lekkerkerk ging het mis, ook op de A10 ontstond een verkeersruzie die uitliep op een ongeval waarbij twee personen, die samen op een motor zaten, om het leven kwamen. De overleden personen zijn een 44-jarige man uit Wormerveer en een 34-jarige vrouw uit Amsterdam. Zij zouden voor het ongeluk onenigheid hebben gehad met een automobilist. Die bestuurder, een 52-jarige man uit Krommenie, is aangehouden.

Dit zijn de eerste beelden van ‘De Luizenmoeder’ seizoen 2!

Bruiloftsgast steekt bruidegom neer na weigeren bier