in ,

Verhuizers helpen zonder kosten slachtoffers van huiselijk geweld

Slachtoffers van huiselijk geweld voelen zich veelal hulpeloos. We mogen niet onderschatten hoe vaak huiselijk geweld voorkomt.

Volgens het CBS gaf “in 2020 acht procent van de bevolking van 16 jaar en ouder aan in de afgelopen 12 maanden slachtoffer te zijn geweest van een of meerdere vormen van huiselijk geweld. Dit komt neer op 1,2 miljoen personen.”

Het is niet altijd even makkelijk om uit een abusievelijke relatie te ontkomen. Spullen inpakken, eventueel de kinderen bij elkaar brengen, een nieuwe woonplek … het kan soms overweldigend aanvoelen.

Een verhuisbedrijf uit Californië, wat is opgericht door een paar middelbare scholieren, wilde slachtoffers van huislijk geweld helpen. Helemaal gratis.

Aaron en Evan Steed richten in 1997 Meathead Movers op. Op een gegeven moment kregen ze telefoontjes van mensen die slachtoffers van huiselijk geweld waren, maar niet de financiële middelen hadden om de gevaarlijke situatie te ontvluchten.

Lees ook  Hoe cool is dit: Hulk armen speciaal voor kippen

Ze besloten de slachtoffers te helpen en namen ook contact op met een lokale opvang. Inmiddels werken ze samen met acht opvangplekken in de staat Californië en bieden hun diensten gratis aan.

Alle medewerkers zijn zogenaamde ‘student athletes’, dat wil zeggen dat ze naast een studie ook sport op de universiteit beoefenen.

Hun atletische achtergrond komt in veel gevallen goed van toepassing, vooral als ze tijdens het verhuizen worden geconfronteerd door verdachten van huislijk geweld.

Bekijk hieronder het verhaal van deze dappere en onbaatzuchtige verhuizers! Ze hopen dat door het delen van hun verhaal, meer bedrijven hun diensten kosteloos aanbieden voor slachtoffers van huiselijk geweld.

Lees ook  Russische powerlifter breekt beide knieën bij extreme oefening

In Nederland bestaat Veilig Thuis voor advies en ondersteuning en het melden van huiselijk geweld en kindermishandeling. Ook zijn er opvanghuizen voor slachtoffers, de zogenaamde blijf-van-mijn-lijfhuizen.

Veilig Thuis is 24/7 gratis te bereiken op 0800 2000. Kijk voor meer informatie op de website. Ook als je twijfelt. Ook is het mogelijk om hulp te vragen bij apotheken, door het codewoord ‘masker 19’ te noemen.

In België is het nummer 1712 (24/7) een hulplijn voor iedereen die vragen heeft over geweld, misbruik of kindermishandeling. Als iemand in direct gevaar is, bel dan onmiddellijk 112.

‘Superkoningsmaan’ te zien op Koningsdag, volgende keer pas in 2127

Celstraffen voor groepsver krachting in park ‘s-Hertogenbosch