in

Beste kameraad doodgestoken Rik (18) kapot van verdriet: ’Ik ben bijzondere vriend kwijt’

De man die ervan wordt verdacht dat hij in Oss de 18-jarige Rik van de Rakt uit Nistelrode heeft doodgestoken, blijft zeker negentig dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch donderdagmiddag bepaald.

Hij overleed kort daarna aan zijn verwondingen. Aanvankelijk was onduidelijk wat er met het slachtoffer was gebeurd. Later bleek dat hij neergestoken was.

Verward
Later die dag werd een 25-jarige Soedanees opgepakt. De verdachte is een asielzoeker met een voorlopige verblijfsvergunning en woont in Heesch.

Lees ook  Elvis maakte het nummer beroemd, maar als Andrea Bocelli het zingt, rollen de tranen langs je wangen

Hij was verward en is vaker met de politie in aanraking gekomen. Zo is hij al eens betrokken geweest bij een mishandeling en heeft hij verzet gepleegd bij een aanhouding.

Het motief voor de steekpartij is nog altijd onduidelijk. Volgens het Openbaar Ministerie zijn er geen aanwijzingen dat de twee elkaar kenden.

Vorig week werd al bekend dat hij twee weken langer vast moest zitten. Dat is nu dus verlengd. Het onderzoek gaat intussen verder. De politie wacht onder meer op de resultaten van het sporenonderzoek.

Lees ook  Dader dreigde vrijuit te gaan voor verkr*chting meisje (2), tot iemand zijn handen beter bekeek

Vrienden en familieleden zijn kapot om het verlies van Rik. Zijn beste is kapot van verdriet: ’Ik ben bijzondere vriend kwijt’. Hij was altijd een voorbeeldfunctie en wilde later kok worden om voor mensen te koken.

Gruweldood van broedende eend: maaiers laten voortaan meer ruimte aan de waterkant

Burgemeester Bernheze geïntimideerd na arrestatie asielzoeker voor doodsteken van 18-jarige fietser