in

Verdachte in zaak Nicky Verstappen is vermiste Jos Brech

Na een onderzoek van twintig jaar is er een doorbraak in de zaak naar de dood op de 11-jarige Nicky Verstappen. In een persconferentie wordt toelichting gegeven over die doorbraak.

Het belangrijkste nieuws uit de persconferentie is dat er een verdachte is gevonden in de zaak rondom de dood van de 11-jarige Nicky Verstappen. De 55-jarige verdachte, genaamd Jos Brech, is vermist. Hij ging naar Frankrijk voor een wandeltocht. Sinds april kan zijn familie geen contact meer met hem krijgen.

De politie is al twee maanden op zoek naar de man, in samenwerking met de Franse politie. Er wordt verwacht dat de man ondergedoken zit.

Lees ook  Groot ongeluk in Zeeland: 16 gewonden, onder wie kinderen

De man stond in het politiedossier van de zaak Verstappen. Hij liep namelijk in 1998, een paar dagen nadat Nicky werd gevonden, langs de plaats delict toen er onderzoek werd uitgevoerd door de politie. Brech werd later nog twee keer verhoord, maar is nooit aangemerkt als verdachte. Tot een paar maanden geleden, toen er een dna-match was tussen zijn dna en het dna op de pyjamabroek van Verstappen.

Peter R. de Vries sprak namens de familie van Nicky Verstappen. Hij noemde het een “bijzondere dag en een emotionele dag ook”.

Lees ook  Verdachte jongen (16) in zaak Savannah was nooit op school: Hij spijbelde graag..

De verdachte werkte bij scouting en kinderdagverblijf

De man heeft na 1998 nog bij de scouting in Heerlen en in Nuth gewerkt. Ook bij een kinderdagverblijf in Brunssum. Uit onderzoek wordt steeds duidelijker dat de verdachte zich bewust onvindbaar maakt. De politie gaat ervan uit dat de man nog leeft en hij ergens ondergedoken zit.

Het dna van de man is verkregen via de spullen die de man hier in Nederland had laten liggen. Ook via verwanten is er dna afgenomen. Het dna was een 100 procent-match met het dna dat op de kleding van Nicky is gevonden in 1998.

Zo slecht is Maarten eraan toe na 55 uur in het water

Moeder Nicky Verstappen ‘Nick moet heel bang zijn geweest’