in

Joost M in kritieke toestand nadat hij probeert zich van het leven te beroven in cel

Joost M., de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij het drama in Geldermalsen waarbij zijn vrouw Anna (38) en zoon Dani (6) omkwamen, heeft geprobeerd zich van het leven te beroven in zijn cel. ‘Zijn toestand is kritiek’, laat het Openbaar Ministerie in Oost-Nederland weten.

M. is in de nacht van maandag op dinsdag opgepakt bij Paderborn in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen.

‘De 40-jarige man die afgelopen dinsdag in Duitsland werd gearresteerd op verdenking van een dubbele moord en brandstichting in Geldermalsen, is vanochtend aangetroffen in zijn cel na een poging tot zelfdoding’, laat het OM Oost-Nederland donderdag weten. ‘Hij verblijft op dit moment in een Duits ziekenhuis. Zijn toestand is kritiek.’

Lees ook  Buren schrikken na schoten op huis ouder echtpaar: 'Dat vrouwtje doet geen vlieg kwaad'

De politie riep eerder deze week het publiek op uit te kijken naar de Renault van M. Duitse douanebeambten kregen hem maandagavond bij toeval in het oog voor een routinecontrole. Bij het zien van de wagen van de douaniers ging hij er echter vandoor.

Na een achtervolging werd de man toch langs de kant gezet, waarna bleek dat er een Europees arrestatiebevel tegen hem was uitgevaardigd wegens moord en/of doodslag en brandstichting, laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) in Hamm weten.

Lees ook  Broers die Lotte hebben omgebracht hadden beiden relatie met haar

Na te zijn voorgeleid voor de rechtbank in Paderborn, moest hij weer de cel in in afwachting van zijn overlevering aan Nederland.

Onderzoek naar hoe het kon gebeuren
Hoe de suïcidepoging heeft kunnen gebeuren ‘is op dit moment onderwerp van onderzoek’, aldus het Nederlandse OM. Daarover staat het Openbaar Ministerie ‘in nauw contact met de Duitse justitie’.

Op dit moment is nog niet duidelijk wat de gevolgen zijn voor het strafrechtelijk onderzoek.

Anna en Dani werden maandagochtend aangetroffen in hun huis aan de Emmalaan in Geldermalsen nadat er op het adres brand was uitgebroken.

Agenten troosten meisje in Teuge na ongeluk

Beschonken chauffeur bestuurt bus vol kinderen op schoolreis