in

Verbluffende redding: De arts trekt de bloederige, ingegroeide ijzeren ketting uit het paardenhoofd.

Waarschuwing: Dit artikel bevat foto’s en beelden die op sommige lezers schokkend zouden kunnen overkomen.

In het uitgestrekte gebied van het Letea woud in de Donau-delta aan de Roemeense Zwarte Zee liep wekenlang een gewond dier rond, totdat het eindelijk ontdekt werd. Door de toegewijde inzet van verschillende dierenbeschermers kon het dier van haar pijn verlost worden. Ovidiu Rosu, dierenarts en lid van de dierenorganisatie “Vier Poten”, nam de leiding van de redding op zich.

Lees ook  Verspil je geld niet meer aan pedicure: Slechts 2 keukeningrediënten kunnen je voeten er geweldig doen uitzien.

Het ging om een wild paard, meer in het bijzonder een merrie, dat rondliep met een ijzeren ketting strak om het hoofd en die voor een stuk zelfs in haar vel was ingegroeid. Bovendien zagen de dierenbeschermers dat het dier ondervoed en erg zwak was.

Om de ketting te verwijderen moest het paard eerst verdoofd worden. Het duurde een hele poos om de ketting te verwijderen.

Ovidiu getuigde: “Het is moeilijk te zeggen hoe de ketting daar gekomen is. Wellicht was de ketting eerst om haar hals gewikkeld. Godzijdank konden we de ketting verwijderen en de wonden reinigen om verdere infecties te vermijden.”

Lees ook  TEST: Heb jij ook de letter “M” op je handpalm? DIT zegt het over jouw persoonlijkheid!

Maar na de redding wachtte de genezing van het paard. “We hebben ze een paar dagen in de gaten gehouden en waren opgelucht om te zien dat ze het goed stelde. Het is duidelijk dat ze zonder ketting weer van het leven geniet.”

Bekijk de beelden hieronder en DEEL dit met je vrienden!

Dochter van familie is stervende – dan neemt de oppas een beslissing die tranen over mijn wangen doet stromen

Bizarre vangst: Aan de vishaak hangt een monster uit een nachtmerrie.