in ,

Vegan koppel geeft hond alleen maar groente – Hond bijna dood door ondervoeding

Een vegan koppel heeft een huisdierenverbod gekregen, nadat de Australische dierenbescherming erachter kwam dat ze hun twee puppy’s een vegan dieet voorschotelden.

Een koppel uit Queensland kreeg een boete van ongeveer 6000 euro en mag drie jaar geen huisdieren meer hebben, omdat ze hun puppy’s een vleesloos dieet gaven.

De arme pups waren hevig ondervoed en hadden ondergewicht. Hun dieet bestond uit voornamelijk kikkererwten, rijst, granen en quinoa.

De dierenbescherming werd gewaarschuwd over mogelijke dierenmishandeling en nam uiteindelijk vorig jaar de twee pups, Roo en Ula, weg van het koppel.

Lees ook  Worm nestelt zich in amandelen van vrouw na eten van sushi

De diertjes konden niet zelfstandig staan en hadden veel pijn. Met spoed werden de twee honden verzorgd en behandeld.

Ula herstelde en vond een nieuw baasje (zie foto hierboven), nadat zijn toestand verbeterde. Nu heet hij Scrappy Doo en is hij een weltevreden viervoeter.

Helaas was het voor Roo te laat. Nadat drie onafhankelijke dierenartsen om advies werden gevraagd, werd de hartverscheurende beslissing genomen om hem in te laten slapen.

Volgens ABC Australië vertelde het koppel aan de dierenbescherming: “Jullie eten vermoorde dieren, jullie zullen nooit zoals wij zijn … we zijn veganisten en houden van dieren.”

Lees ook  Taxichauffeur met liefdesverdriet maakt dollemansrit in weiland

Het koppel werd aangeklaagd voor dierenverwaarlozing. In de rechtszaak, die deze maand plaatsvond, vertelde dierenarts Paul Matthews dat het dieet een “ernstige voedingsonbalans” bij beide pups had veroorzaakt.

Het koppel moest zo’n 6000 euro aan boetes, gerechtskosten en dierenartskosten betalen. Drie jaar lang mogen ze geen huisdieren meer hebben.

Het is vreselijk dat Roo moest worden ingeslapen omdat hij geen kwaliteit van leven meer had. Dieren hebben een gebalanceerd dieet met essentiële voedingstoffen nodig om gezond te blijven.

Baby met wijnvlek gepest door volwassenen “foeilelijk” en “defect” wordt ze genoemd

5910 nieuwe coronagevallen, gemiddelde daalt flink