in

Van deze hond werden grof de neus en de staart afgesneden. De beelden ontroeren tot tranen aan toe

Waarschuwing: Dit artikel bevat beelden die door sommige lezers als schokkend kunnen worden ervaren.

Nadat een woedende burger in zijn buurt in Detroit een verminkte Rottweiler had ontdekt alarmeerde hij de dierenreddingsorganisatie „Michigan Humane Society“. Wat de redders aantroffen was gruwelijk. Van de hond waren de oren, de neus en de staart grof afgesneden en zijn poten waren met diepe snijwonden overdekt. Wij er ook met de hond tekeer is gegaan, het moet een walgelijke persoon zijn geweest.

De redders noemden de hond Daron. De dierenarts die de hond onderzocht was ontzet door de aard en hoeveelheid van de verminkingen.

Naast omvangrijke chirurgische maatregelen voor het herstel van het ademhalingssysteem had de hond daarbij nog veel rust nodig om van het zware trauma te kunnen herstellen.

Lees ook  Man treft bloedende schildpad aan op het strand en reageert onmiddellijk

In totaal duurde de operatie, waarin de artsen zich om de resten van de staart en om de neus bekommerden, ruim twee uur.

Na de operatie herstelde Baron geleidelijk aan. De hulporganisatie wilde er echter niet alleen voor zorgen dat het weer zo goed mogelijk met de hond gaat, ze wilden ook iets tegen deze onvoorstelbare vorm van geweld ondernemen.

„Zo’n gruweldaad mag niet onbestraft blijven. We moeten de dieren een stem geven en allemaal samen er voor zorgen dat zoiets nooit meer gebeurt“, aldus de Baron’s redders.

De organisatie loofde een beloning uit voor opsporing van de dader van 11.000 US-Dollar (ongeveeer 10.340 €). Geraakt door Baron’s lot boden ook vele burgers hulp aan. Een donorcampagne bracht niet alleen 40.000 US-Dollar (ca. 37.600 €) op, maar genereerde ook media-aandacht.

Lees ook  'Stafford die zwangere Marissa (20) aanviel, wordt afgemaakt'

Zo hoorden ook Laura en Todd over Baron en besloten onmiddellijk hem te adopteren.

Toen ze Baron voor het eerst bezochten was zijn reactie betoverend – ondanks het doorstane leed was hij nog steeds een zeer lieve hond.

Hij was meteen nieuwsgierig en aanhankelijk – alsof hij wist dat hij in goede handen zou komen. „Op die morgen liet Baron zien dat hij ook ons uitgezocht had“, volgens Todd.

Het hele verhaal kan men in deze video (in het Engels) bekijken.

Helaas is de dader niet gearresteerd, maar toont het wel hoe de meeste mensen echt om het lot van dieren geven.

Men kan er slechts blij om zijn dat organisaties als de „Michigan Humane Society“ zich ervoor inzetten dieren na zo’n nachtmerrie weer een levenswaardig leven kunnen bezorgen.

12 dingen die met je lichaam gebeuren als je eieren eet

Van een opgeblazen gevoel afkomen, supersnel afvallen en pH balanceren met één 2-minuten durend truukje ‘s ochtends