in

Vader van mis handelde Niels is opgelucht na aanhouding, maar herstel zoon duurt nog maanden

De vader van de zwaar mis handelde Niels Janssen uit Zeeland is opgelucht dat er een verdachte is aangehouden. Niels werd eind december na het festival Duifhelse Plak in Schaijk toegetakeld.

Hoewel er na de aanhouding in de eerste plaats opluchting heerst, is het onbegrip en de woede ook nog steeds groot bij vader Anton.

“Ik ben heel blij dat die jongen is opgepakt, we wisten eigenlijk al wel wie het was, maar er was tot nu toe onvoldoende bewijs.”

Anton Janssen is alle mensen dankbaar die via social media meehielpen om de verdachte aan te wijzen. Ook Niels zelf is erg opgelucht volgens zijn vader, maar de jongen is vooral bezig met zijn herstel.

De vader van het slachtoffer hoopt dat de verdachte echt op de vingers getikt wordt als hij schuldig wordt bevonden: “De volgende keer slaat hij misschien wel iemand dood.

Hij hoeft iemand maar net verkeerd te raken. Alleen, hij is pas zestien, dus dat zal wel geen lange celstraf worden vanwege het jeugdrecht.”

Lees ook  Man heeft een deel van zijn snikkel laten amputeren na pijnvolle tweedaagse erectie

Boos
Wat Niels’ vader ook steekt, is dat de ouders van de verdachte hun zoon niet naar de politie hebben gebracht.

“Als ik zou weten dat mijn zoon, ook al is hij nu 29, zoiets gedaan zou hebben, dan zou ik hem gewoon aangeven.”

Anton Janssen zet zijn vraagtekens bij hoe vaak zijn zoon geslagen is. “Die jongen is zestien, als je ziet hoe Niels is toegetakeld, dan vraag je jezelf echt af of het wel één klap is geweest. Iemand van zestien kan sterk zijn, maar zo sterk?”

Lang herstel
Niels raakte zwaargewond bij de mis handeling. Hij liep een schedelbasisfractuur, gebroken oogkassen, een gebroken neus en een gebroken kaak op.

Hij werd van het ziekenhuis Bernhoven in Uden naar het ETZ Elisabeth in Tilburg gebracht. Dat ziekenhuis is gespecialiseerd in ernstig hoofdletsel.

Het gaat minder goed met Niels dan gehoopt. “In een maand tijd is er weinig verbetering. We kunnen het niet forceren, want als mijn zoon een dag te veel doet, moet hij dat de dag erop meteen terugbetalen.”

Lees ook  Tiener sterft na het drinken van een legaal drankje – als jouw kind dit ook drinkt, waarschuw ze dan direct

Zijn vader vertelt: “Ik had niet verwacht dat ik mijn kind op zijn 29e moet verzorgen en helpen alsof hij nog op de basisschool zit.”

Zijn zoon slaapt veel en kan vijf minuutjes lopen, maar moet daarna weer rusten.”Psychisch lijkt het goed met hem te gaan, maar dat is nu.”

Schade
Alsof de fysieke en emotionele schade nog niet erg genoeg was, is de mishandeling ook een klap voor Niels’ portemonnee.

“Hij werkte zeventig uur per week. Veertig bij de baas en nog dertig voor zichzelf. Hij was bezig met het bouwen van zijn eigen huis en dat ligt nu allemaal stil”, vertelt vader Anton.

Ook een pilsje pakken met vrienden en zelfs autorijden zit er voorlopig nog niet in voor Niels. De familie Janssen hoopt dat dit binnenkort allemaal weer kan.

“Ik hoop ook snel van de politie te horen hoe het nu verder gaat, want eigenlijk moest ik via Omroep Brabant vernemen dat die jongen nu officieel verdacht is.”

Man die Amsterdamse Rinia (68) ver krachtte en voor dood achterliet ‘weet dat niet meer’

Is dit de nieuwe liefde van Monica Geuze?