in

Vader van 7 kinderen gaat na 23 jaar huwelijk verder als meisje 6

Na 23 jaar huwelijk en zeven kinderen realiseerde een 46-jarige Canadees zich dat hij zich als vrouw beter zou voelen. De man transformeerde zich tot Stefonknee Wolscht, maar de afwijzing van familie en vrienden die daarop volgde, maakte haar eenzaam. Totdat ze haar leven opnieuw omgooide en nu als een meisje van 6 jaar oud leeft. Stefonknee woont bij een adoptiegezin en voelt de liefde weer. ‘Het is geweldig! We kleuren en doen kinderdingen.’

Het verhaal van Stefonknee gaat de wereld rond, nadat ze meewerkte aan het Canadese The Transgender Project van Daily Xtra. De veertiger voelde zich tijdens het huwelijk niet ongelukkig, maar wist de nieuwsgierigheid naar een leven als transgender altijd te onderdrukken.

Bevrijding
Stefonknee betaalde, naar eigen zeggen, een hoge prijs betaalde voor het leven dat ze had toen ze midden in het transgenderproces zat. De ommekeer kwam toen ze zich realiseerde dat er niets meer te verliezen viel. ,,Ik dacht: Ik ben toch al alles kwijt. Er was zo veel gebeurd. Ik wilde mezelf en anderen laten zien het het niet erg is om vrouwelijk te zijn als man. Toen ik uit de kast kwam, bevrijdde me dat.”

Lees ook
Pasgeboren baby sterft kort na de geboorte in de armen van de moeder door een kus

Dat was in 2015. ,,Ik kreeg veel feedback, zowel negatief als positief. Er komen ook mannen op me af, waarvan je niet verwacht dat ze transgender zijn.” Stefonknee denkt terug aan een voorbeeld van een agent die aangaf graag jurken te dragen. Giechelend: ,,Of Harley Davidson-fan die me graag wilde kussen, terwijl hij een jurk droeg.”

Een papa en een mama
Acht jaar later ziet Stefonknee zichzelf als een klein meisje. Ze woont bij een adoptiegezin, waar ze wordt overspoeld met liefde. ,,Ik heb een papa en een mama die het prima vinden dat ik een meisje ben. Hun kinderen en kleinkinderen accepteren me allemaal.”

Lees ook
Vrouwenadvies: dump hem als hij na drie jaar nog geen huwelijksaanzoek heeft gedaan

Toen één van de kinderen vroeg hoe oud Stefonknee, koos ze voor de leeftijd van 6 jaar. ,,Daar voel ik me bij op mijn gemak. We hebben een geweldige tijd! We kleuren, we doen kinderdingen.” De transgender omschrijft het als ‘speeltherapie’. ,,Ik heb geen suïcidale gedachten meer en ik hoef alleen maar te spelen.”

Tot op de dag vandaag wacht Stefonknee nog wel op de goedkeuring van haar ex-vrouw en kinderen. Maar ze is gelukkig met haar nieuwe leven. ,,Er zijn dagen dat ik mijn verleden totaal vergeet. Het is een nieuwe start en ik heb nog nooit zo veel onvoorwaardelijke liefde gevoeld. Ik wil geen volwassene zijn en ik leef mijn leven zoals ik het kon toen ik op school zat.”

Kindje overleden in woning: Geen natuurlijke dood!

38.000 Euro boete na slopen flitspaal: Nederlanders pikken dure leven niet meer..