in ,

Vader straft dochter en laat haar hoofd kaal scheren zonder het met moeder te bespreken

Straf maakt wezenlijk onderdeel uit van het opvoeden van een kind. Over een gepaste straf zijn er veel meningen en niet iedereen is het altijd met elkaar eens.

Deze vader besloot zijn dochter te straffen en de straf zelf heeft een boel reacties teweeg gebracht.

Het begon toen de 16e jarige dochter op school een meisje pestte die haar haren had verloren door chemotherapie.

In een post die sindsdien is verwijderd op reddit, legde de vader uit dat hij de volledige voogdij over zijn tienerdochter heeft en dat hij woedend werd, omdat ze een ander meisje pestte dat “haar haren verloor door kankerbehandelingen. Waaronder haar pruik aftrekken.”

De vader liet volgens CafeMom weten dat zijn dochter verkering heeft met het ex-vriendje van het andere meisje en dat dit tot dit drama leidde.

De twee kregen ruzie in de klas, waar het andere meisje zijn dochter vertelde dat de jongen haar gebruikte en haar een slet noemde. De situatie escaleerde en daarbij werd ook de pruik afgetrokken.

Lees ook  Vibrator valt tegen, vrouw belt politie

Desalniettemin vindt de vader dat dit op geen enkele manier haar gedrag excuseert. Het ergste vond hij dat zijn dochter geen enkele berouw toonde.

“Ze probeerde haar gedrag goed te praten door te zeggen dat het meisje het verdiende. Nogmaals, het kan me niet schelen wat ze zei, dat gedrag is onvergeeflijk.”

Als straf mocht de dochter kiezen: of zonder technologie leven, of haar hoofd compleet kaal scheren. De tiener was liever kaal dan dat ze zonder smartphone zou blijven, maar blij was ze allerminst.

Zowel zijn dochter als ex-vrouw waren woedend over de straf. Het deed hem echter weinig. “Geen pruik. Ze moet zo naar school gaan totdat het terug groeit,” schreef hij.

De vader zegt dat iedereen vindt dat hij te ver ging en dat de moeder woedend is omdat de dochter gepest zal worden. Maar dat was precies zijn punt.

“Ik bedacht deze straf omdat ik vond dat mijn dochter verschrikkelijk weinig empathie toonde voor het meisje dat ze pestte,” vertelde de vader.

Lees ook  Man op Mallorca besmet moedwillig 22 mensen met het coronavirus

Hij heeft zijn eigen moeder aan borstkanker verloren toen hij in de twintig was, wat zijn dochter donders goed wist.

Op sociale media werd door veel mensen gereageerd. Aan de ene kant vonden sommige mensen dat de straf veel te zwaar was. Pesten zou niet met pesten bestraft moeten worden, beredeneerden zijn criticasters.

Aan de andere kant vonden mensen dat de straf inderdaad zwaar was, maar terecht. Dat deze les heel belangrijk was, en haar voor altijd bij zal blijven.

De vader zelf liet volgens CafeMom weten dat hij het niet erg vindt als mensen het niet met hem eens zijn. “Veel reacties noemen het mishandeling. Ik kan dat niet echt serieus nemen, het is slechts een kapsel en haar haren zullen teruggroeien.”

Vooralsnog is zijn dochter nog boos en heeft ze nog geen spijt van haar acties getoond.Wat vind jij van deze straf?

Heel goed of juist zwaar overdreven? Laat ons weten wat jij erover denk in de reacties op Facebook!

18-jarige dood, en zus gewond na zandinstorting op strand – rust in vrede

16-jarige omgekomen bij ongeval met zijn scooter