in

Vader slaat kleuterjuf in elkaar voor verstikken en schudden van zijn jong dochtertje

Wat zou jij doen mocht je camerabeelden te zien krijgen waarin een kleuterjuf je kind mishandelt?

Ik weet alvast hoe ik zou reageren. En ik vermoed dat ik weet hoe de meesten onder jullie zouden reageren. Want onze kinderen zijn onze meest dierbare schatten. We zouden letterlijk alles doen om ze te beschermen.

En dat is ook iets wat een kleuterjuf aan aan den lijve heeft ondervonden toen ze in elkaar geslagen werd door de papa van een kleuter die ze versmachtte met een schort en door elkaar schudde.

Bronnen melden dat de heer Li zijn dochtertje afzette aan de kleuterschool in de Chinese provincie Hunan, afgelopen week op 20 november.

Li zegt dat zijn dochtertje die ochtend een rothumeur had, dus keek hij naar haar via het cameraschermpje dat te zien is aan de ingang van de school. Wanneer nodig, kon hij haar gaan troosten, dacht hij.

Maar de beelden waarnaar de papa keek – die intussen al 5 miljoen keer bekeken werden – toonden hoe de kleuterjuf, mevrouw Hu, met een houten stok naar het kind wijst en haar beveelt om een schortje aan te trekken. Toen het meisje weigerde, sloeg mevrouw Hu haar met de stok.

Lees ook  Klopjacht op man die 16 maanden oude peuter aanrandde en hem met zware verwondingen achterliet.

Daarna zag hij andere beelden, waarin een andere juf het meisje op haar schoot neemt om te troosten. Maar daarna keert mevrouw Hu terug, die opnieuw het kind beveelt om haar schortje te dragen. Opnieuw weigert ze, waarna Hu haar stevig door elkaar schudt en het kind de schort aan dwingt.

Op dat moment stormde vader Li het klaslokaal in. Hij sloeg, mepte en schopte de lerares waar alle kinderen bij waren, en reageerde zijn woede af op de belager van zijn kind.

Nasleep
De lokale autoriteiten, die zowel Li als Hu arresteerden, zeggen dat geen van de partijen de zaak in der minne wilde regelen om een gerechtelijke straf te ontlopen.

Meneer Li kiest hiervoor omdat mevrouw Hu “geen genade toonde”.

Lees ook  Nederlandse gered uit Spaans 'horrorhuis'

“Ze weigerde zich te verontschuldigen”, zegt hij.

“Ze vond het niet erg om ontslagen te worden. Haar attitude, en de attitude van haar familie was gemeen, en dat kan ik niet accepteren. Ik aanvaard de gevolgen voor mijn daden, maar deze kinder-mishandelende vrouw moet eveneens gearresteerden worden.”

De school in kwestie heeft intussen mevrouw Hu ontslagen, en de lokale autoriteiten hebben de vrouw 12 dagen celstraf gegeven alsook een boete van 71 dollar. Ze riskeert een levenslang verbod te krijgen om les te geven.

Meneer Li kreeg een week celstraf en een boete van 28 dollar.

Ik weet dat geweld nooit het antwoord zou mogen zijn, maar ik kan wel begrijpen waarom de man dit gedaan heeft.

De gedachte dat iemand mijn kinderen zo zou behandelen, zeker wanneer het gaat om een opvoedster of juf, is onvergeeflijk.

Deel dit artikel als je tegen elke vorm van kindermishandeling bent!

“Ik leunde voorover maar voelde geen glas”: man getuigt voor de camera hoe hij zijn kleindochter per ongeluk uit cruiseschip liet vallen

23-jarige Tommy wordt vader, een week later wordt hij opa