in

Vader Richard na de dood van zijn zoon: Hier zijn de 10 belangrijkste lessen die elke ouder zou moeten lezen.

Vorig jaar maakte Ricard Pringle het ergste mee wat een ouder kan overkomen: zijn driejarige zoontje stierf.

Richard heeft een lastig jaar achter de rug sinds het overlijden van zijn zoon. Maar hij zet door, en nu deelt hij wat hij heeft geleerd.

Scrol naar beneden voor de prachtige en ontroerende lijst. Hij noemt het ¨de 10 belangrijkste dingen die ik heb geleerd sinds ik mijn prachtige kleine jongen verloor,” en ouders over de hele wereld delen het met elkaar.

Hoe ga je door nadat je je kind hebt verloren? Ik kan me niet voorstellen hoe moeilijk dat moet zijn. Maar helaas kwam Richard Pringle daar gedwongen achter, toen hij in 2016 zijn driejarige zoon verloor aan de gevolgen van een hersenbloeding.

Het is nu een jaar geleden sinds de klein Hughie overleed en hoewel de wonden van Richard nog lang niet geheeld zijn, is hij alvast op Facebook om ouders van advies te voorzien.

Zijn woorden gaan recht naar het hart en helpen je herinneren het beste te maken van de tijd die je met je dierbaren hebt. Omdat je nooit weet hoe veel tijd je nog samen hebt.

1. “Je kunt nooit te veel van iemand houden, of te veel kusjes geven.”

2. “Je hebt altijd tijd. Stop wat je aan het doen bent en speel, al is het maar een minuut. Niets is zo belangrijk dat het niet kan wachten.”

Lees ook  Bijna niemand weet het juiste antwoord te geven: Hoeveel vierkanten zitten er in dit plaatje?

3. “Neem zo veel foto´s en maak zoveel video´s als dat menselijk mogelijk is. Op een dag kan het alles zijn wat je nog hebt.”

4. “Spendeer geen geld, spendeer tijd. Denk je dat het uit maakt wat je uitgeeft? Het maakt niks uit. Je maakt verschil met wat je doet. Stap in plassen, wandel, zwem in de zee, bouw een fort en maak plezier. Dat is alles wat ze willen. Ik heb niet onthouden wat we voor Hughie hebben gekocht, alleen maar wat we samen hebben gedaan.”

5. “Zing. Zing samen liedjes. Mijn fijnste herinneringen aan Hughie zijn van toen hij op m´n schouders zat, of naast me in de auto, terwijl we onze favoriete liedjes zongen. Herinneringen worden in muziek gemaakt.”

6. “Geniet van de simpelste dingen. ´s nachts, bedtijd, verhaaltjes voorlezen. Samen eten. Luie zondagen. Heb de simpelste dingen lief. Het is wat ik het meeste mis. Laat die bijzondere tijden niet ongemerkt voorbij gaan.”

7. “Geef altijd een kus aan je dierbaren als je weg gaat. En als je het vergeet… ga terug en zoen ze. Je weet nooit of het de laatste keer is dat je die kans krijgt.”

Lees ook  Meisje komt te weten dat ze geadopteerd werd – 37 jaar later, krijgt ze een brief die alles verandert

8. “Maak saaie dingen leuk. Naar de supermarkt, lange autoreizen, naar de winkel lopen. Wees raar, vertel grapjes, lach, glimlach en geniet ervan. Het zijn alleen maar klusjes als je ze zo behandelt. Het leven is te kort om geen plezier te hebben.”

9. “Houd een dagboek bij. Schrijf alles op wat je kleintjes doen dat je leven leuker maakt. De grappige dingen die ze zeggen, de schattige dingen die ze doen. We begonnen hier pas mee toen we Hughie al verloren hadden. We wilden alles onthouden. Nu doen we het voor Hettie en we gaan het ook voor Hennie doen. De herinneringen staan opgeschreven voor altijd en als je ouder bent kun je terugkijken en elk moment herbeleven.”

10. “Als je je kinderen bij je hebt. Om een goedenacht kus te geven. Samen te ontbijten. Naar school te lopen. Naar de universiteit te brengen. Om te zien trouwen. Dan ben je een gezegend mens. Vergeet dat nooit. ❤️”

We denken dat iedereen wel wat kan leren van deze 10 punten. Omdat, als je eerlijk bent, we niet altijd even veel aandacht en waardering geven aan onze dierbaren. En we weten niet hoeveel tijd we nog samen hebben. Deel dit als je denkt dat meer mensen dit advies zouden moeten horen!

Moeder stopt 3-jarige dochter in bed, gilt als de buurvrouw een paar minuten later op haar deur klopt

Begraafplaats betrapt dieven op heterdaad – en leert hen een les voor het leven