in

Vader rent marathon met lege kinderwagen om hartverscheurende reden

Triatleet Troy Austin stal de show bij een Australische marathon. Niet omdat hij als eerste eindigde, maar omdat hij 42 kilometer lang een lege kinderwagen voor zich uit duwde.

En daar zit een hartverscheurende reden achter.

Kind kwijt
“Hé, je bent je kind verloren”, grapten sommige omstanders. “Ja, ik ben mijn kind verloren, en ik krijg hem niet meer terug”, antwoordde Troy daarop. Bloedserieus, want door een lege kinderwagen voor zich uit te duwen, probeerde hij aandacht te vragen voor een heftig onderwerp: stilgeboorte.

Aandacht voor stilgeboortes
In januari 2016 werd het zoontje van Troy en zijn vrouw Kelly dood geboren na 27 weken zwangerschap. Zijn hartslag werd niet meer gevonden en 3 dagen na dit verwoestende nieuws, werd de bevalling ingeleid. Hij zou nu 1,5 jaar oud zijn geweest.

Lees ook  Het meisje is slachtoffer van pesten vanwege haar verbazingwekkende huidskleur – dan wordt ze een icoon

“Dan moet je naar het ziekenhuis in de wetenschap dat je gup niet mee naar huis komt”, vertelt Troy aan Daily Mail over het niet te verteren moment. “Zijn kleren zijn niet nodig, zijn kribbe blijft leeg. (…) We zijn de hele nacht bij hem gebleven. We hebben hem vastgehouden tot zonsopkomst, om vervolgens afscheid te nemen terwijl een verpleegster hem wegreed.”

Sporten om niet te rouwen
Na dit immense verlies, sloeg Troy fanatiek aan het sporten. “Ik trainde en maakte mezelf mentaal en fysiek zo moe dat ik het mezelf niet toestond om te rouwen”, zei hij. Nu doet de triatleet dat wel. En zijn sportersmentaliteit zet hij in voor zijn zoontje.

Knuffels en tranen
“Ik was voorbereid op vragen over de lege kinderwagen”, vertelt Troy aan Daily Mail, terugkomend op de marathon. Wel stoorden de lompe, onwetende opmerkingen in de trant van ‘kind kwijt’ hem. “Maar iedere keer dat iemand dat zei, erkenden ze wél dat ik mijn zoon verloren was. Ze erkenden dat T.G. mijn jochie was.”

Lees ook  Na het overlijden van zijn langjarige echtgenote ontdekt deze man in een oud telefoonboek iets ongelofelijks.

Troys verhaal maakte ter plekke veel los. “Voor de start waren wat emotionele momenten toen sommigen aan me vroegen waar mijn kind was. Ik legde ze uit dat er dus geen kind is. Een knuffel, excuus, traan of verontschuldigende blik volgde.”

Broertje
Onlangs zijn Troy en Kelly de trotse ouders van een kerngezond tweede zoontje geworden. “Maar dat neemt ons gemis van zijn grote broer niet weg, en dat zal het ook nooit doen.” Naast aandacht, hopen de ouders geld in te zamelen voor gezinnen die ook een stilgeboorte meemaken met hun goede dol ‘T.G.’s Legacy’.

Killer-verpleger vermoordde minstens 86 patiënten gewoon omdat hij ervan genoot hen te reanimeren.

Deze Dame Schrijft Iets Nieuws Op Het Bordje Van Een Blinde Dakloze Man. Vervolgens Gebeurt Er Iets Heel Bijzonders