in

Vader laat haar baby in de steek als ze haar gezicht ziet – 22 jaar later laat ze de wereld zien dat schoonheid altijd van binnenuit komt

21 jaar geleden beviel Irina Nezhentseva van haar langverwachte dochter. Maar de nieuwe moeder merkte al snel dat er iets niet klopte.

Irina ontdekte dat haar dochter Katja rimpels op haar gezicht kreeg. Zoals Irina het zag, verouderde het gezicht van haar kind niet met de dag, maar eerder tegen het uur.

Artsen stelden Katja vast met progeria, een uiterst zeldzame ziekte die ervoor zorgt dat het lichaam voortijdig veroudert. Mensen met het syndroom leven gemiddeld 13,5 jaar en slechts weinigen leven ouder dan 16 jaar.

Irina’s man was zo van streek door zijn dochter te zien dat hij het gezin verliet.

“Ik kan het kind niet uitstaan”, zei hij voordat hij zijn spullen pakte en ze allebei achterliet.

Maar Irina besloot niet ontmoedigd te raken en deed er alles aan om haar dochter een vrolijke en veilige jeugd te bezorgen. Ze behandelde elke dag met Katja alsof het haar laatste was, en overlaadde haar met liefde.

21 jaar geleden beviel Irina Nezhentseva van Novy Urengoy, Rusland, van een dochter, Katja. Kort daarna onthulden artsen dat de kleine Katja een aangeboren genetische ziekte had, progeria genaamd, die ervoor zorgt dat het lichaam ongeveer acht keer sneller ouder wordt dan normaal. Het syndroom is uiterst zeldzaam en treft ongeveer één pasgeborene op 8 miljoen.

Katja’s vader wilde niets met zijn dochter te maken hebben en verliet het gezin toen hij hoorde van haar toestand.

Kinderen met progeria zien er gewoonlijk gezond uit bij de geboorte. Pas als ze 18-24 maanden oud zijn, versnelt hun veroudering. Momenteel is er geen remedie voor de ziekte en de meeste mensen die worden getroffen door progeria sterven in hun tienerjaren. Maar Katja tart alle kansen.

Lees ook  Man overlijdt nadat het echtpaar ruzie heeft – nu heeft de vrouw een belangrijke boodschap voor iedereen

Katja’s moeder, Irina, besloot haar dochter alle liefde en zorg in de wereld te geven. Maar het was niet gemakkelijk. De andere kinderen in haar buurt maakten grapjes over Katja en begrepen niet waarom ze er anders uitzag dan de rest. “Oma, waarom draag je een minirok?” Of “Waarom speel je met kleine kinderen?”, Vroegen de kinderen aan Katja. Irina was er kapot van toen ze hoorde hoe haar dochter werd behandeld.

Katja had er in feite geen besef van dat ze anders was totdat ze naar school ging en de andere kinderen begonnen te pesten.

“Toen realiseerde ik me dat niemand me leuk vond. Toen mensen mijn gezicht zagen, waren ze bang. Ik vroeg mezelf: ‘Wat heb ik gedaan om dit te verdienen?’ Maar ik heb nooit het antwoord gevonden, ‘zei Katja tegen Hefty.

“Ik heb er veel over nagedacht,” voegt ze eraan toe. “Maar als ik niet kon worden geaccepteerd voor mijn uiterlijk, besloot ik dat ik mijn imago wilde veranderen door mijn binnenkant te laten zien. Ik wilde laten zien dat ik ook een charmant en lief meisje was, met veel leuke eigenschappen. Ik weet zeker dat het belangrijkste ding de mens van binnen is. ‘

En dat is precies wat zij deed. Natuurlijk begonnen mensen verder te kijken dan Katja’s ziekte. Ze werd populair op school en studenten die haar lastig vielen werden al snel geconfronteerd met Katja’s vele vrienden.

“Ik accepteerde mezelf en leerde mezelf lief te hebben. Ik dacht: er zijn eigenlijk maar 20 andere mensen zoals ik in de wereld. Dat maakt me echt heel uniek en interessant! ”

Lees ook  Moeder krijgt gelijk van rechter: oma moet foto's kleinkinderen direct van Facebook halen

Katja’s vreugde verraste de meeste mensen die ze ontmoette. Ze groeide op en leerde om een ​​zelfverzekerde, jonge vrouw te zijn met dromen over haar toekomst, net als iedereen. Haar grootste doel in het leven? Blij zijn.

Toen zij 21 was, trotseerde Katja opnieuw de kansen.

Ze ontmoette Denis op een enigszins onverwachte manier – hij belde haar per ongeluk nadat ze het verkeerde nummer had gekozen. De twee begonnen te praten en kwamen toen overeen elkaar te ontmoeten. Al snel waren ze verliefd. En toen het paar besloot te trouwen, was Katja natuurlijk heel blij.

Al snel had het paar geweldig nieuws. Katja was zwanger en verwachtte hun eerste kind! Sommige mensen waren sceptisch over haar beslissing om de baby te krijgen, maar Denis en Katya wisten wat ze wilden. En negen maanden later verwelkomden ze een mooie, gezonde, kleine zoon in de wereld.

“Ik voel me geweldig en ik ben blij dat ik het vertrouwen heb gehad om mezelf door alle moeilijkheden heen te helpen. Nu heb ik een echtgenoot en ben ik beloond met een prachtige kleine zoon, dus wat is er beter? “, Zegt Katja.

Katja’s verhaal is zeker een belangrijke herinnering dat niets – zelfs niet de slechtste medische diagnose – ons recht om gelukkig te zijn kan wegnemen.

Deel dit verhaal als je blij bent voor Katja en als je denkt dat meer mensen de kans moeten hebben om haar verbazingwekkende verhaal te lezen. Schoonheid zit van binnen.

Monsterkoppel randt jarenlang geadopteerde dochter aan en verdienden grof geld met verwekte kind.

Verschrikkelijk drama voor oud-deelnemer ‘Boer Zoekt Vrouw’ Janko Elema