in

Vader laat de baby liever doodgaan. 29 Jaar later is moeder nog steeds daar voor haar kind. Een ware heldin!

Het leven van een alleenstaande moeder is niet eenvoudig. De Chinese Zou Hongyan trekt daarbij het moeilijkste lot. In 1988 bevalt ze van een zoon. In die tijd is de ‘één-kind-politiek’ nog volop in zwang in China. Ouders staan onder hoge druk om niet alleen een gezond kind op de wereld te zetten, maar liefst ook een jongen. Hongyan en haar maar hebben pech, hun zoontje komt in de wereld met een hoop complicaties.

De navelstreng wikkelt zich tijdens de zwangerschap rond de nek van het kind en het komt daardoor aan zuurstof tekort. De kleine overleeft het echter, maar niet zonder levenslange verlammingen. Terwijl Hongyang nog bekomt van de bevalling en het slechte nieuws, komen dokters reeds hun advies geven. Ze kunnen de baby maar beter weggeven. Zijn leven zou een constante nachtmerrie worden en dat zou ze het leven ruïneren. Hongyang kan het niet aanvaarden. Het is toch een mens, en meer, het is toch haar baby!

Lees ook  Drie zwemmers overleden voor de kust van Den Haag

Het wordt nog moeilijker als haar man toestemt. Hij stelt de geschokte moeder voor een ultimatum. Of ze geeft de kleine weg, of ze staat er alleen voor. Hongyangs wereld stort in mekaar. Toch houdt ze zich sterk. Ze denkt er niet aan het kind op te geven. Ook als haar man de scheiding aanvraagt, blijft ze moedig doorgaan. Ze wijdt haar leven aan haar zoon. Ze zorgt voor hem, voedt hem op, zelfs al moet ze daarvoor drie jobs aannemen om de verzorging te kunnen betalen.

Onvermoeid werkt ze met haar zoon om zijn geesteszwakte te overkomen. Ze worstelt zich door alle moeilijkheden heen en verdedigt haar beslissing met klem. Trots zegt ze, “Ik zal me nooit moeten schamen. Hoewel hij met grote problemen ter wereld kwam, toch ben ik altijd strikt met hem geweest. Hij moet hard werken en ervoor zorgen dat hij onafhankelijk van anderen kan leven.”

Lees ook  Man steekt zichzelf in brand in Turks consulaat Rotterdam

En haar inspanningen hebben resultaat: de kleine, die Ding Ding heet, wordt groot, een voorbeeldig student. Later gaat hij naar de universiteit en wordt ingenieur. Het blijft daar niet bij. Ding Ding gaat naar de Universiteit van Harvard in de VS en begint een carrière in Rechten. De trots is te lezen op het gezicht van zijn moeder en op zijn gezicht is niets dan dankbaarheid te zien.

29 Jaar nadat deze sterke moeder haar baby had moeten opgeven, heeft ze haar doel bereikt. Ze heeft haar geloof in Ding Ding nooit laten varen en ze heeft van hem, tegen alle tegenstand in, een knappe kerel gemaakt. Hoedje af voor haar kracht en doorzetting. Ze heeft bewezen waartoe de liefde van een moeder in staat is!

Deel dit artikel met je familie en vrienden op Facebook.

Oude verwaarloosde man wordt uit winkels weggestuurd – dan onthult hij geheim aan verbaasde winkelier

Een jonge vrouw wordt in de hoek gedreven door twee mannen. Dan ziet ze plots angst in hun ogen en ze draait zich om…