in

Vader deelt zijn trots en vreugde als dochter met syndroom van Down aan kunstacademie afstudeert

Als ouder wil je dat je kind gezond en gelukkig is. Jay Handlin was zo trots als een pauw, toen zijn dochter Rachel vorig jaar haar bachelor aan het prestigieuze California Institute of the Arts haalde.

Rachel is een jonge vrouw met het syndroom van Down. Maar ondanks bepaalde vooroordelen kunnen mensen met het syndroom van Down ook gelukkig leven en werken.

Ondanks de moeilijkheden en discriminatie liet Rachel nooit anderen voor haar beslissen en ze kreeg al snel een passie voor kunst.

“De eerste keer dat we haar meenamen naar het Musée d’Orsay, werd Rachel door Laura gedragen en het was alsof Rachels lichaam een schok kreeg,” herinnerde Jay zich. “Ze had een spontane, sterkte, positieve reactie op de kunst,” legde hij uit aan People.

Lees ook
Last van hooikoorts? Seks werkt beter dan medicatie tegen hooikoorts!

Nadat Rachel afstudeerde, wilde Jay, zoals veel trotse ouders, zijn geluk delen op sociale media. Op 16 mei 2020 plaatste hij een hele leuke foto van Rachel met de volgende tekst:

“Dit is mijn dochter, Rachel Handlin. Vanmiddag ontving ze haar diploma van het prestigieuze California Institute of the Arts. Rachel heeft het syndroom van Down. Ik ben officieel de meest trotse vader op de planeet.”

Jay is een liefhebbende vader die zijn dochter altijd aanmoedigde om te doen wat ze wilde met haar leven, ongeacht het syndroom van Down.

Lees ook
“Vaarwel mijn lief”, Vader zegt laatste woorden tegen dochtertje dat vermoord is door moeder

Hij voert actief campagne voor de inclusiviteit van mensen met een beperking in de samenleving.

Er is nog veel te doen op dit gebied! Zoals het Pediatric Therapy Network meldt: slechts één op de miljoen mensen met het syndroom van Down haalt een diploma in het hoger onderwijs.

De getalenteerde Rachel heeft haar foto’s al tentoongesteld en deed mee aan verschillende openingen. Ze is een enorme inspiratie voor velen!

Ongeacht de obstakels, moet je in jezelf geloven, hard werken en jezelf zijn. Dit is de boodschap die deze liefhebbende vader en zijn dochter willen overbrengen. Laten we elkaar aanmoedigen en in onszelf geloven, we zijn het allemaal waard!

De beste truc om een bezoek aan de tandarts te vermijden: kokosolie en kurkuma

Hoogzwangere poes opgehangen aan strop in Lelystad: ‘Ze heeft uren geleden’