in

Vader Avicii: Mijn zoon was niet van plan zelfmoord te plegen

Klas Bergling, de vader van de overleden dj Avicii, zegt dat de dood van zijn zoon een samenloop van omstandigheden was.

De Zweed zou niet al langer van plan zijn geweest zichzelf van het leven te beroven, stelt zijn vader in een interview met CNN. ,,Het was meer iets als een verkeersongeluk.”

Tim Bergling, beter bekend onder zijn artiestennaam Avicii, beëindigde in april van het afgelopen jaar op 28-jarige leeftijd zijn leven in Oman.

Met zijn vader had hij vaak lange gesprekken over zijn mentale gezondheid en de drukke tourschema’s die zijn tol eisten een jaar voor zijn dood.

Hij had moeite zijn leven op orde te houden, angst voor het podium en kampte met verslavingen en depressies.

,,Altijd als hij zichzelf in een moeilijke situatie bevond, dan belde hij mij‘’, zegt zijn vader nu. ,,We spraken veel over zijn gedachtes over het leven, over meditatie en over liefde. We konden vaak meer dan een uur met elkaar praten.”

Lees ook  Met dit komkommer dieet kun je in 2 weken 7 kilo afvallen!

Volgens zijn vader was Avicii vlak voor zijn dood juist erg gelukkig. Maar er is een ‘maar‘: ,,Als je extreem gelukkig bent, is het niet zo moeilijk om ook weer ongelukkig te worden. Kleine dingen kunnen je dan al snel ongelukkig maken en uit balans brengen. Ik denk dat dit ook met Tim is gebeurd.”

Daarom denkt de familie dan ook dat hun zoon niet al langer van plan was om zelfmoord te plegen, toen hij dat uiteindelijk wel deed.

,,Onze theorie is dat hij het niet plande, maar dat het meer iets als een verkeersongeluk was”, vertelt vader Bergling bij CNN.

,,Er gebeurde op een bepaald moment heel veel, allemaal op hetzelfde moment. Dat bracht hem buiten zichzelf denken wij.”

Lees ook  Echtgenoot bedreigt vrouw en zegt dat zijn ‘woord de wet is’ – haar schitterende comeback laat hem sprakeloos

Ommekeer
Volgens Bergling moest zijn zoon als dj veel dingen doen die hij eigenlijk niet wilde. ,,Uiteindelijk gaat dat aan je vreten.

Het reizen, wachten op vliegvelden, lange avonden alleen.” Ook zijn extreme tourschema noemt hij als oorzaak. ,,Als hij het podium op moest, dan voelde hij zich niet goed.”

Dat de vader van Avicii nu een interview geeft over de zelfdoding van zijn zoon, is omdat hij een ommekeer wil in het aanpakken van mentale gezondheidsproblemen.

Hij hoopt het op de agenda te zetten bij Zweedse politici en dat dit soort problemen vroeger bespreekbaar worden.

,,Een school moet een veilige plek zijn voor kinderen, dus laten we het de beste plek maken voor kinderen”, stelt hij.

,,Het probleem is dat er op dit moment nog niets aan mentale ziektes als deze op die leeftijd wordt gedaan.”

MediaMarkt overladen met honderden negatieve reacties: ‘Het is een puinhoop bij jullie’

Vrouw (49) doodgestoken in Rotterdam, zoektocht naar dader