in

UPDATE: Zes meldingen van ‘needle spiking’ op Pleinfestival Kaatsheuvel

Zes mensen zijn gisteravond mogelijk met een injectienaald geprikt op het Pleinfestival in Kaatsheuvel. Een 18-jarige vrouw werd onwel, iemand anders heeft aangifte gedaan.

De zes zieken meldden zich zaterdagavond bij een EHBO-post op het Anton Pieckplein. Daar gaven ze aan dat ze mogelijk geprikt zijn.

Een van hen, een 18-jarige vrouw, werd onwel en is naar het ziekenhuis gebracht. Een ander heeft aangifte gedaan. Van zogenoemde ‘needle spiking’ zijn de laatste tijd meer meldingen in het uitgaansleven.

Forensische Opsporing onderzoekt momenteel of deze mensen daadwerkelijk zijn gestoken of geprikt en waarmee dat dan zou zijn geweest. Ook wordt onderzocht wat ervoor heeft gezorgd dat de 18-jarige vrouw onwel is geworden.

Lees ook  Verschrikkelijk nieuws voor Jaimie Vaes: ‘Geen woorden voor’

Bezorgdheid
In diverse Europese landen zorgt ‘needle spiking’ al langere tijd voor grote bezorgdheid onder het vrouwelijke uitgaanspubliek.

Bij dit fenomeen zouden er heimelijk drugs via een injectienaald in iemands lichaam worden gespoten.

In het Verenigd Koninkrijk zijn de zorgen inmiddels zo groot dat collectief werd opgeroepen tot een boycot van nachtclubs in wel dertig steden.

Honderden Britse vrouwen geven aan het slachtoffer te zijn geworden van needle spiking. Zij delen hun verhaal op sociale media en laten de blauwe plekken en wondjes zien die ze aan hun avondje stappen zouden hebben overgehouden.

Lees ook  15-jarige aangereden door trein

Ook in België opende justitie een strafrechtelijk onderzoek nadat verschillende jonge vrouwen meldden dat ze verdovende middelen toegediend kregen tijdens een feest in Dampicourt, vlakbij de Franse grens.

Vier van de elf slachtoffers waren minderjarig. Ze deden melding van een verdachte vlek op hun lichaam en kampten naderhand met duizeligheid, misselijkheid en geheugenverlies.

Ook dit weekend zijn 14 mensen onwel geworden tijdens een wedstrijd tussen KV Mechelen en RC Genk. Vermoedelijk gaat het opnieuw om ‘needle spiking’.

Shantienne Frans slachtoffer liquidatie Rotterdam, broertje eerder doodgeschoten

Vader mishandelt zoon met hete lepel tegen voetzolen